elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent celebrarà unes falles de barri sota normes de seguretat i responsabilitat

Torrent celebrarà unes falles de barri sota normes de seguretat i responsabilitat
  • Les comissions falleres de la ciutat i la Junta Local Fallera han acordat les bases fonamentals per a unes festes josefinas atípiques però responsables

Les falles 2021 de Torrent estan molt a la vora. El mes vinent de setembre començarà amb la celebració de les festes josefinas en la localitat de l'1 al 5 de setembre complint la normativa sanitària per a garantir la màxima seguretat de tots els participants i ciutadans torrentinos.

La Junta Local Fallera de Torrent i les 29 comissions que conformen les falles torrentinas han acordat els pilars fonamentals de les celebracions falleres per a el mes vinent de setembre. Com a principal objectiu durant la festivitat és que qualsevol acte es realitze de manera segura i responsable. “Som conscients que la pandèmia continua sent ací i, per això, els actes segurs i responsables és el primer dels pilars de la celebració.”, ha declarat la Junta Local Fallera de la ciutat torrentina. A més, han puntualitzat que el món faller s'adaptarà a la normativa sanitària vigent. “Sabem que serem el centre de moltes mirades, però no es van més que a aplicar en la nostra activitat protocols que ja existeixen en el nostre dia a dia. En cap moment s'ha definit un protocol especial per a les falles, sinó que hem sigut les falles les que ens hem adaptat als protocols ja existents”, comunicava l'òrgan faller.

El comunicat aclareix que no seran unes falles a l'ús, sinó que se celebraran els actes oficials o “patrimonials” amb la finalitat de tancar el cicle faller actual. “Les falles hem renunciat a la pare més festiva i lúdica de la celebració per a poder posar fi al cicle celebrant els actes essencials i d'aqueixa manera poder reactivar uns sectors productius ‘autòctons’ especialment afectats després d'any i mig”, ha declarat la JLF. Per això, se celebraran unes falles íntimes, de barri, així els fallers volen demostrar que les celebracions josefinas són molt més que una festa.

Finalment, des de la junta volen que els representants se senten volguts i abrigallats per la seua comissió a pesar que no seran unes falles com tradicionalment es coneixen. “Possiblement no seran les falles que haurien somiat tenir, però entre tot el col·lectiu faller hem de fer-los sentir que són especials per a nosaltres i que aqueix afecte que els traslladem compense la llarga espera perquè les falles 2021 tan atípiques que viurem siguen amb seguretat les millors falles de la seua vida”, animen des de Junta Local Fallera de Torrent.

Pujar