elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent celebra aquest divendres Sant Blai amb la I Fira del Xocolate com a novetat

Torrent celebra aquest divendres Sant Blai amb la I Fira del Xocolate com a novetat
  • La ciutat ja ho té tot llest per a acollir la celebració d'una de les festes més antigues i més tradicionals de Torrent

MÉS FOTOS
Torrent celebra aquest divendres Sant Blai amb la I Fira del Xocolate com a novetat - (foto 2)

Torrent celebra aquest divendres, 3 de febrer, una de les seues festes més tradicionals i arrelades, la festivitat de Sant Blai. Enguany comptarà a més amb una novetat que farà les delícies dels més llaminers, la I Fira del Xocolate.

Els visitants "podran trobar una selecció dels millors productes de les cases xocolateres del municipi, tan característics d'aquesta data tan especial. D'aquesta manera, potenciem un dels nostres recursos gastronòmics més destacats i donem un impuls al sector xocolater, que tan rellevant és per a la nostra ciutat", ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer.


Els visitants podran gaudir del tradicional “rossejat de Torrent”

L'edil també ha comentat que “com no podia ser d'una altra manera, el Rossejat de Torrent serà present en Sant Blai, amb fins a 95 cassoles perquè aquelles persones ho desitgen puguen degustar una ració d'aquest deliciós plat”.

Com cada any, milers de torrentinos i visitants es reuniran al Carrer Ramón y Cajal per a viure aquesta festa de la cultura, la tradició i la gastronomia de la ciutat, en la qual s'instal·laran una infinitat de casetes amb tota mena de productes, com gaiatos, santblaiets o el típic porrat, al costat de llocs d'artesania i atraccions per a tots els públics.

Durant la missa es beneirà el típic “gaiato”. En la processó només participen xiquets (de 3 a 5 anys) i la confraria de Sant Blas, van acompanyats de música de tabal i dolçaina.

La raó que només participen xiquets i xiquetes és històrica; Sant Blas va curar a un xiquet quan era a la presó. A Torrent contínua vigent el costum de posar-se oli en la gola fent el senyal de la creu per a curar-se el mal de gola. És comú recitar aquest popular “SantBlaiglorós, cura’m la gola i porta’m la tos”.

Sant Blas també té una gastronomia concreta. És costum menjar el tradicional Rossejat (Cassola de Sant Blas) i el gaiato és popular sobretot entre els més xicotets i la Confraria de Sant Blas elabora panets dolços anomenats San Blaiets.

El patrimoni de Torrent serà un altre dels grans protagonistes: Visites a la Torre i la Reial Senyera

Així mateix, cal destacar que també es posarà a la disposició de la ciutadania un lloc amb tota la informació sobre els recursos turístics que ofereix Torrent, amb l'objectiu de promocionar el patrimoni de la capital de L'Horta Sud.

Igualment, durant la jornada el públic podrà conéixer els secrets que guarda la Torre de Torrent, en horari d'11 a 14h i de 17 a 20h, així com visitar la Reial Senyera de la ciutat en la segona planta de l'edifici consistorial.


Pujar