elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent agraeix el compromís dels fallers al complir-se un any de la suspensió de la festa

Torrent agraeix el compromís dels fallers al complir-se un any de la suspensió de la festa
  • La localitat tancarà l'exercici faller el 31 de març però espera poder celebrar la festa la segona meitat de l'2021

"Cal donar l'enhorabona als fallers de Torrent, per la seua actitud bona i valenta durant la pandèmia. No han estat focus de contagis ni d'incident en cap moment ". Amb aquestes paraules, el regidor d'Àrea Ciutadana de Torrent, José Pascual, ha volgut agrair el compromís del sector faller a Torrent (un 10% aproximadament de tota la població de la ciutat) i ha confirmat que no es va a realitzar cap tipus de acte presencial entorn de la festa.

"Hem estudiat diferents possibilitats però al final les normes de la Generalitat són les que són. Hi ha alguna programació digital preparada però d'actes presencials no hi ha res ", ha dit José Pascual, qui ha detallat que esperen," si la situació sanitària ho permet ", fer la setmana fallera en algun moment del segon semestre.

Des de l'Ajuntament han agraït el "compromís faller" durant aquest temps, pagant quotes i sense reclamar malgrat totes les circumstàncies. També han recordat que el 30 de març acabarà l'exercici d'aquest any i l'1 d'abril un de nou.

El 15 de març, per cert, acaba el termini per sol·licitar les ajudes als artistes fallers, que poden ser de fins a 7.000 euros.

Torrent es prepara per a la vacunació dels docents

Així ho han explicat des de l'Ajuntament de Torrent aquest dimecres a la tradicional trobada bimensual amb la premsa -ara telemàtic per les circumstàncies- en què l'alcalde Jesús Ros, ha reiterat la importància de complir les normes sanitàries en els propers dies "festius" : "Estem en una bona situació però en cap cas per llançar campanes a l'aire. Sant Josep hi és, no hi haurà escoles ni festes, la Setmana Santa hi és però tampoc hi haurà celebracions ... "Ha reflexionat el primer edil per tornar a demanar la màxima solidaritat envers els altres.

En la roda de premsa també s'han donat detalls sobre la vacunació dels docents de la localitat, des de la pròxima setmana a l'Àgora de Torrent, "un espai gran que farà que es respecten les mesures sanitàries", en paraules de l'edil. Aquest mateix espai serà, previsiblement, l'elegit per a la vacunació massiva prevista per a abril i maig.

Sis dies per sol·licitar les ajudes de Pla Resistir

En un altre ordre de coses, el regidor d'Hisenda, Andreu Camps, ha recordat que fins al 16 de març es poden sol·licitar les ajudes de Pla Resistir, que contemplen ajudes directes d'uns 2.000 euros per a negocis afectats per la crisi derivada de la pandèmia. Fins ara el nombre de sol·licituds supera el mig miler, de les quals s'han aprovat el pagament de la meitat d'elles.

Si no s'esgota el paquet d'ajudes de 2 milions d'euros destinats des de la Generalitat a Torrent, la ciutat estudiarà ampliar la cobertura a altres sectors afectats per la crisi de la pandèmia i que no hagen pogut beneficiar-se'n.

Pujar