25 de maig de 2020 25/5/20

Torrent acollirà la primera trobada inclusiva de ciclisme adaptat a la Comunitat

Torrent acollirà la primera trobada inclusiva de ciclisme adaptat a la Comunitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Torrent acollirà la primera trobada inclusiva de ciclisme adaptat a la Comunitat - (foto 2)

  Promoure la inclusió i normalitzar la discapacitat dins de l'esport. Són dos dels principals objectius de la primera trobada inclusiva de ciclisme adaptat de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el pròxim 27 d'octubre a Torrent.

  Durant l'esdeveniment, es realitzaran activitats per a adults i per a xiquets així com sessions informatives i tallers, tot açò amb la presència de coneguts atletes d'elit. L'atleta torrentina Ruth Aguilar, de Unlimited Wheels, ha sigut l'encarregada de presentar aquest esdeveniment juntament amb Ànima Paula Aranda, una acció en la qual s'ha bolcat per a fer visible l'esport adaptat: "Hem dedicat molt esforç en què tire endavant i estem molt il·lusionats", ha explicat l'esportista.

  El I Clinic Inclusiu de Ciclisme Adaptat de la Comunitat Valenciana ha sigut organitzat per Unlimited Wheels i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torrent i la Fundació Esportiva Municipal. Així, les activitats del matí estaran adaptades a les circumstàncies de tot tipus i els xiquets podran provar les bicicletes adaptades.

  Ja a la vesprada, tindrà lloc la part més tècnica, per a estudiants i professionals. Aquesta sessió vespertina, que comptarà amb la presència de Félix Rubio, de la Fundació Ciclista de Castella-la Manxa; la fisioterapeuta i directa de la revista Insport, entre altres experts, abordarà qüestions com la fisioteràpia, l'esport com a eina d'integració i la presència de la dona en l'esport adaptat.

  També està previst que participen els esportistes i atletes Ricardo Tingues, Josefa Benítez, Vicente Arzó i Maurice Eckhard. Per a participar en la jornada és imprescindible inscriure's mitjançant el formulari disponible en la web www.ciclismoadaptadocv.com.

  És un dels esdeveniments que s'ha presentat aquest dimecres en el tradicional desdejuni amb la premsa que organitza bimensualment l'Ajuntament de Torrent per a donar a conèixer les novetats de la ciutat així com respondre les qüestions plantejades pels periodistes.

  Exposició 'En algun lloc' de Nuria Fernández

  Una trobada en el qual també s'ha presentat "En algun lloc", la nova producció de l'artista torrentina Nuria Fernández i que s'exposarà des d'aquest divendres i fins al 7 de novembre en la Sala Cívica de l'Antic Mercat. Es tracta de mig centenar d'obres, la gran majoria pintades aquest últim any, i que es divideixen en un vessant abstracte i una altra més expressiva.

  Es tracta d'una exposició que il·lusiona molt a l'artista en ser la primera vegada que exposa en la seua ciutat: "Encara que sóc arquitecta tècnica la meua passió és la pintura i és la primera vegada que vaig a mostrar aquestes obres als meus familiars i amics. A més, farem tallers de pintura mural per a complementar l'exposició". Els tallers tindran lloc els dies 27 d'octubre i 3 de novembre.

  La regidora de Cultura, Susi Fernández, ha subratllat que amb la mostra de Nuria Fernández, la Sala Cívica de l'Antic Mercat s'estrena com a seu d'una exposició d'aquestes característiques, després d'haver albergat mostres d'un altre tipus, com l'última, de José Luis Alabarta i la seua col·lecció de discos. De fet, aquesta sala s'ha adaptat per a acollir per primera vegada una mostra de pintura.

  Denúncia de CCOO per cobraments extra de funcionaris

  Altre dels temes comentats aquest matí ha sigut la notícia amb la qual s'ha desdejunat el grup municipal de l'Ajuntament de Torrent: El jutjat ha acceptat el recurs de Comissions Obreres (CCOO) que va presentar contra l'Ajuntament de Torrent pels complements de productivitat que es van donar a 56 funcionaris l'any passat.

  Des de l'equip de govern han explicat que estan valorant si recorren la sentència encara que, en qualsevol cas, acataran i respectaran les resolucions judicials. Segons han explicat, el pagament de la productivitat als funcionaris es realitza per un especial rendiment en una activitat extraordinària. La quantitat demandada ascendiria a 200.000 euros.

  Encara que els funcionaris afectats no hagen de retornar els complements de l'any passat, no podran cobrar el del 2018 a causa de l'anul·lació d'aquest decret.

  Pujar