elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

The Tirant Times, la primera revista d'un institut de Torrent

Grup de 1er d'ESO de l'IES Tirant lo Blanc de Torrent
Grup de 1er d'ESO de l'IES Tirant lo Blanc de Torrent
  • Aquest primer projecte ha sigut creat per l'alumnat de primer de l'ESO del centre per a difondre les diferents activitats i projectes que realitzen

MÉS FOTOS
Equip de professors que ha coordinat el projecte de la revista "The Tirant Times"
Porta de la revista "The Tirant Times"

The Tirant Times és la revista que els cursos de primer de l'Educació Secundària Obligatòria de l'institut públic Tirant lo Blanc de Torrent han realitzat per a donar a conèixer totes activitats i projectes que es realitzen en el centre i en aquesta primera edició s'ha tractat des de l'àmbit lingüístic social.

La Vicedirectora del centre, Sandra Roig, ha comentat que cada curs de primer ha contribuït a tots els apartats que componen la revista. “És un treball cooperatiu on cadascun ha aportat a la revista”, explicava la vicedirectora.

La revista es compon de vuit apartats: notícies, escriptura creativa, viatges, gastronomia, passatemps, ressenyes literàries, a jugar i entrevistes.

L'apartat de notícies dóna a conèixer tots els esdeveniments i esdeveniments que han tingut lloc durant aquest curs 2020-2021 en el centre, així com tot el noticiable que ha ocorregut en aqueix període. Escriptura creativa ha tractat sobre relats de terror i a un comic de l'Odissea, temes tractats en primer de l'ESO. Una altra de les seccions és de viatges on els alumnes han organitzat un viatge a Itàlia durant nou dies amb totes activitats i llocs a visitar durant aqueixos dies. Com en tots els cursos de primer de l'ESO hi ha alumnes amb diferents cultures del món, en la secció de gastronomia denominada Sabors del Món s'han posat receptes del seu lloc de procedència. En la secció passatemps s'han centrat en la temàtica de mites grecs per tractar-los en aqueix curs. En l'apartat de ressenyes literàries s'han exposat recomanacions de llibres de lectura tractats durant el curs i l'opinió de l'alumnat sobre ells. En la secció “A jugar” s'han centrat en els videojocs i, finalment, en l'apartat “Coneix a…” on s'han realitzat diferents entrevistes a persones de la comunitat educativa.

En total s'han produït 500 exemplars de la revista “The Tirant Times” que han sigut repartides per l'alumnat de primer de l'ESO, professorat i personal del centre, alumnes de sisè de primària dels seus centres adscrits, les dues biblioteques municipals i l'ajuntament.

La revista ha tingut una gran difusió per part de l'Ajuntament de Torrent i les biblioteques municipals disposant els seus llocs físics per a deixar exemplars de la revista perquè els interessats puguen informar-se d'aquest projecte. A més al costat de la revista, s'ha repartit marcapáginas. “Han sigut dissenyats pels alumnes de l'institut que van realitzar en el Dia Mundial del Llibre i després d'una selecció es van emportar a la impremta per a poder repartir-los al costat de la revista”, declara Sandra Roig.

La intenció del centre és que la revista tinga continuïtat al llarg dels cursos acadèmics, ja que es realitzaria una revista per curs. “Enguany la revista l'ha feta l'alumnat de primer de l'ESO, però igual l'any que ve la fa un altre curs o estenem la participació a diferents departaments del centre. Encara ho hauríem de perfilar de cara a altres edicions”, ha explicat Sandra Roig.

 

Pujar