5 d’abril de 2020 5/4/20

Sant Valerià aspira a la secció especial amb Sherezade i Les mil i una nits

Sant Valerià aspira a la secció especial amb Sherezade i Les mil i una nits - (foto 1)
  • La comissió de Torrent unirà les dos falles amb un projecte integrador centrat en la crítica local, obra de Fede Alonso; i el discurs igualitari i feminista en la infantil, de Paco Martínez

MÉS FOTOS
Sant Valerià aspira a la secció especial amb Sherezade i Les mil i una nits - (foto 2)
Sant Valerià aspira a la secció especial amb Sherezade i Les mil i una nits - (foto 3)
Sant Valerià aspira a la secció especial amb Sherezade i Les mil i una nits - (foto 4)

La Falla Sant Valerià calfa motors per a les festes de 2020 i ho fa amb ganes, ja que la comissió aspira a plantar en secció especial de Torrent, amb el segell inconfusible de la crítica local, en la major; i un missatge feminista i didàctic en la infantil. L’eix temàtic que unirà les dos falles serà una fantasia aràbiga on Sherezade, la protagonista de Les mil i una nits, i de la falla infantil, narrarà les dos falles. Els representants de la comissió, Raquel Muñoz, Miguel Ángel Atienza, junt amb les infantils Zayra Aguilar i Daniel Atienza es van encarregar de revelar els esbossos per a aquest exercici, junt amb els artistes fallers.

En este exercici la comissió ha fitxat al cullerenc, Fede Alonso, que donarà vida a “Les mil i una nits de desitjos torrentins”, on el gran geni de la làmpada ha arribat a Torrent per fer complir els desitjos als seus habitants: traïcions polítiques, projectes inacabats, embolics fallers i trames de plena actualitat 100% local envoltaran el monument de majors dimensions que mai i plenament ambientat. Amb este projecte Fede Alonso vol apostar per una falla molt cuidada en el detall. L’artista de la Ribera ha plantant falles de secció especial en diverses poblacions i ha desenvolupat grans projectes d’ambientació com l’escenari principal del festival de música Medusa.  Desembarca a la comarca de l’Horta per primera vegada i ho fa amb moltes ganes i un projecte molt solvent que aspira portar a la comissió a la secció d’or, després de dos incursions en 2012 i 2013.                                                                      

Per la seua part l'artista de Borriana, Paco Martínez, tornarà a plantar després de guanyar el primer premi de primera les falles passades i tres anys de relació amb la comissió. Ho farà amb una aposta feminista sota el lema “Sherezade”, protagonista del clàssic àrab “Les mil i una nits”. Ella és una de les primeres dones protagonistes en la literatura universal per la seua saviesa i valor, ja que va salvar-se cada nit de les garres del Sultà, gràcies a grans dosis d’imaginació, al contar cada nit un conte inacabat que resolia a l’endemà. Dels seues contes ens han arribat fins a nosaltres: Alí Babá i els 40 lladres, Simbad el Marí o Aladí i la làmpada meravellosa, entre d’altres. Precisament, este conte és el que es desenvoluparà en la falla gran i serà la figura de Sherezade la que narrarà la crítica i el contingut satíric de les dos.

Així, la falla Sant Valerià convida als torrentins i visitants a estar present el dia 15 de març en la demarcació per ser partícips de grans sorpreses relacionades amb les dos falles.

Pujar