elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palauet Giner-Cortina de Torrent comença la seua rehabilitació

El Palauet Giner-Cortina de Torrent comença la seua rehabilitació
  • S'ha realitzat una exhausta labor de neteja i han començat a restaurar el sostre

MÉS FOTOS
El Palauet Giner-Cortina de Torrent comença la seua rehabilitació - (foto 2)
El Palauet Giner-Cortina de Torrent comença la seua rehabilitació - (foto 3)

El Palauet Giner-Cortina ha començat la seua rehabilitació en la seua tercera fase amb una de les actuacions més importants: reforçar el sostre i l'estructura, que es va veure molt afecta per l'incendi que va tenir lloc en 2016. Amb això, ja s'han instal·lat bastides per a cobrir, sostenir, sanejar i protegir la façana principal i el sostre de l'edifici emblemàtic per als torrentinos.

També, s'ha realitzat una neteja d'enderrocs de la zona. L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha comentat que, després d'aqueix treball de neteja, s'ha pogut apreciar tots els espais interiors del palauet i en quina conservació es troben. “Dins del que cap, es troben bastant bé, millor des de com es veien des de fora”, ha explicat Ros. Amb això, s'ha muntat les bastides per a treballar en el sostre fent els reforços pertinents per a realitzar la restauració d'aquest.

“L'ajuntament, en la mesura que es puga, intentarà incloure en els pressupostos, una quantitat determinada perquè l'obra de restauració del palauet no es faça massa llarga i així recuperar una part del nostre patrimoni”, ha declarat l'alcalde de la ciutat.

El conjunt edificat, format per l'edifici principal, templets, construccions auxiliars i jardí, va ser declarat Bé de Rellevància Local el 3 d'agost de 2010. Aqueix conjunt va ser projectat per l'arquitecte Jose Manuel Cortina Pérez i construït durant els anys 1918‐19 per a residència estiuenca de la família.

Pujar