28 de gener de 2020 28/1/20

Milers d’escolars de Torrent gaudeixen del cinema en valencià

Milers d’escolars de Torrent gaudeixen del cinema en valencià - (foto 1)

  La campanya "Cinema en valencià a l'escola" va concloure ahir amb un èxit de participació, que ha fet necessari ampliar el nombre de sessions uns dies més. Així, un total de 3.787 alumnes de col·legis i instituts de la ciutat han gaudit d'esta campanya, organitzada per l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l'Ajuntament en col·laboració amb Escola Valenciana, perquè els escolars puguen veure pel·lícules en valencià.

  Al llarg de dos setmanes s'han projectat a la sala d'actes de l'Ajuntament pel·lícules actuals en valencià per a fer possible que la normalització de la llengua pròpia també arribe al cinema.

  La campanya s'ha oferit a tots els centres educatius de Torrent i han gaudit de les projeccions milers de xiquets i xiquetes dels següents centres:

  CEIP Miguel Hernández
  CEIP Sant Joan Baptista
  CEIP El Molí
  CEIP Lope de Vega
  CEIP Mare de Déu del Rosari
  CEIP Joan XXIII
  CEIP Federico Maicas
  CEIP Les Terretes
  CEE L'Encarnació
  CEE Torrepinos
  Adisto
  La Purísima
  Monte-Sión
  Santa Teresa de Jesús
  San José y Santa Anna
  Madre Petra
  María Auxiliadora
  IES Veles e Vent
  IES Tirant lo Blanc
  IES Serra Perenxisa

  Gràcies a esta campanya, els escolars de Torrent han pogut veure en valencià Angry Birds, Mascotes, El petit príncep que s'han oferit per als cicles d'infantil i primària i La llum d'Elna i Mil coses que faria per tu adreçades a secundària, batxillerat i cicles formatius.

  Pujar