elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera

L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera
  • El col·lectiu faller lliurament les seues flors a la Verge dels Desemparats entre llàgrimes i esperança que aquesta pandèmia acabe prompte

Els primers fallers i falleres han pogut trobar-se amb la Verge dels Desemparats i lliurar-li les seues flors en aquestes falles tan atípiques. 900 dies han passat des d'aquella última ofrena realitzada el passat 18 de març de 2019, moments en els quals ningú podia imaginar el que desencadenaria les Falles 2020. Ningú presagiava que un virus mundial acabaria amb la seua celebració habitual i no seria fins a setembre del 2021 quan Torrent va poder afirmar que “Ja està en Falles”.

Els somriures estan tapats sota la màscara però la il·lusió en els ulls de cada faller i fallera era inigualable. Des dels més xicotets fins els quals més experiència tenen en aquest acte lluïen amb orgull la seua indumentària valenciana i les flors que pròximament anaven a lliurar a la seua volguda Geperudeta.

L'Ofrena, com tots els actes fallers, ha sigut adaptada sota les mesures excepcionals exposades per la Conselleria de Sanitat. Per això, aquesta ofrena ha comptat amb dos recorreguts diferents: un que sale des de la Font de les Granotes, l'habitual, i un altre que sale des de la rotonda de Gómez Ferrer per a finalitzar tots dos als peus de la imatge de la Verge dels Desemparats en la plaça de l'Església. Cada recorregut comença amb un marge diferent de temps i cada falla també perquè en arribar a la verge no s'ajunte més d'una falla.

Els vestidores de la Mare de Déu al costat de les Cases Regionals i la Junta Local Fallera van iniciar la marxa en els dos itineraris els dos dies d'Ofrena. El col·lectiu faller de les comissions Carrer Toledo, Sedaví, Poble Nou, Antonio Pardo, Ángel de l'Alcázar, La Plaça, Plaza de la Concòrdia, Escultor Vicent Pallardó, El Vaig moldre, Parc de Trénor, Cronista Vicebt Beguer i Esteve, Lope de Rueda, Saint Lucia, Sant Valeriano i Avinguda Reina Sofia ja han lliurat les seues flors a la Geperudeta. Les cares d'il·lusió traspassaven la màscara i les llàgrimes desbordaven els ulls de molts d'ells. Per fi, arribava el seu gran moment, aqueix contacte cara a cara amb la Verge dels Desemparats. També va arribar l'hora que la Fallera Major Infantil, Sandra Peris, i la seua Cort d'Honor pogueren agrair a la “mare de tots els valencians” que aquest moment després de mesos d'espera haja arribat.

Aquesta vesprada continua l'emoció de la resta dels integrants de les comissions falleres. Segon Tram de l'Avinguda, Cami Reial, Zaragoza, Sant Amador Espartero, Sant Gregori, Nicolau Andreu, Benemèrita Guàrdia Civil, Xenillet, Pare Méndez, La Cotxera, Sant Roc, Sant Patrons, Ramón y Cajal i Avinguda.

Però abans de la segona Ofrena, al matí tindrà lloc el Lliurament de Premis a totes les comissions de Torrent. Ahir es va anunciar que la falla gran d'Antonio Pardo i la infantil de la Plaça eren les guanyadores. La recompensa a tot l'esforç i la paciència de tot aquest temps de pandèmia que impedia celebrar la festa de tots els valencians. Posteriorment, es realitzarà la mascletà que es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials de la Junta Local Fallera i l'Ajuntament de Torrent.

El fermall d'or a aquest dia de celebració el podrà la Nit del Foc, en la qual es dispararan un total de 230 quilos de pólvora que ompliran la ciutat de soroll, color i olor de metxa encesa.

MÉS FOTOS
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 2)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 3)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 4)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 5)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 6)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 7)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 8)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 9)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 10)
L'ofrena arriba a Torrent després de 900 dies d'espera - (foto 11)
Pujar