10 de desembre de 2019 10/12/19

Jesus Ros: “Torrent necessita un govern fort que consolide la gran transformació que vam iniciar fa quatre anys”

Jesus Ros: “Torrent necessita un govern fort que consolide la gran transformació que vam iniciar fa quatre anys” - (foto 1)
  • Elperiodic.com pregunta a l'actual alcalde de Torrent, i candidat socialista a la reelecció, pels projectes que té per a continuar millorant la ciutat

MÉS FOTOS
Jesus Ros: “Torrent necessita un govern fort que consolide la gran transformació que vam iniciar fa quatre anys” - (foto 2)

“Triar al representant que veuràs cada dia i al qual pots dirigir-te personalment i explicar-li a la cara els problemes que et preocupen és molt important”. Jesús Ros es presenta a l'alcaldia de Torrent per a ser reelegit i continuar sent un “alcalde de proximitat”. El candidat socialista, després de quatre anys al capdavant del consistori, considera que els torrentins han recuperat el protagonisme.

Sobre el passat, el present i el futur de Torrent, ens parla en aquest qüestionari Jesús Ros:

PREGUNTA: Quin és el balanç que fa dels últims quatre anys de govern a l'Ajuntament de Torrent?

RESPOSTA: Fer un balanç a un mateix és complicat. Al meu entendre, pels comentaris que em fan al carrer, crec que els veïnsde Torrent estan contents amb la nostra manera de gestionar la ciutat estos quatre anys, en els quals els torrentinos han recuperat el protagonisme i en els quals han pogut tractar amb el seu alcalde amb proximitat, de tu a tu, amb confiança. Hem recuperat drets socials per a les famílies, hem reduït el deute i hem establit les bases per a construir el Torrent del futur.

P: Resumisca breument els eixos del seu programa electoral.

R: El principal projecte, el que sempre m'ha entusiasmat i el que m'il·lusiona diàriament des de fa molts anys és Torrent. Mai m'ha agradat fer grans promeses electorals que després queden en l'oblit. M'agrada adquirir uns compromisos importants i ferms -com la construcció de vivendes en lloguer per a joves, una nova escola d'adults, ajudes per a la rehabilitació de vivendes, ajudes per a instal·lar ascensors i rampes en finques antigues, la construcció de la Ciutat de la Justícia o del tan necessitat Centre de Salut de Parc Central-, i després fer aquelles que necessiten a cada moment els torrentins. Hui ens presentem a unes noves eleccions amb la tranquil·litat d'haver complit amb els compromisos adquirits amb la ciutadania, sabedors que hem establit les bases d'un bon equip de treball, i esperem que la confiança que van depositar en nosaltres en 2015 es repetisca i es reforce encara més.

P: Què preocupa els veïns de Torrent?

R: Torrent és una ciutat de la qual hem de presumir i sentir-nos orgullosos. En els últims 40 anys la ciutat ha crescut exponencialment i ha multiplicat els seus serveis. En els 80 érem una ciutat de 50.000 habitants i amb unes infraestructures limitades. En este temps ens hem convertit en una Gran Ciutat, que passa dels 80.000 habitants i s’han multiplicat els serveis. Hui dia Torrent, com a capital de l'Horta Sud que és, disposa de tots els serveis. Però és cert que necessita una segona gran transformació. I en eixe procés estem. Fa quatre anys vam emprendre el treball de donar forma al Torrent del futur, a eixa ciutat que volem per als pròxims trenta anys, sempre atenent les necessitats i preocupacions dels nostres veïns. Així, estem fent front a la necessitat d’una major i millor atenció sanitària amb la construcció d'un nou centre de salut en Parc Central; a la necessitat de més i millors instal·lacions esportives renovant totes les ja existents i construint un nou pavelló per als clubs de la ciutat; reformant els centres educatius, donant ajudes a les famílies per a l'escolarització i posant en marxa, per fi, el centre d'Educació Especial L'Encarnació; posant en marxa la tarjeta moneder… en definitiva, donant solució a les actuals i futures necessitats de la nostra ciutat, construint un lloc més amable per a les persones on val la pena viure.

P: Com donaria resposta al seu partit a aquestes preocupacions?

R: Com ho hem fet sempre: atenent a les persones, escoltant els suggeriments dels nostres veïns i veïnes, estudiant cada cas i, si és possible, donant les solucions adequades.

P: Quina és la seua proposta en matèria fiscal?

R: Fa quatre anys ens vam comprometre a la congelació i baixada d'impostos municipals. Un compromís que hem complit. Fins i tot enguany hem pogut aplicar una reducció lineal del 3% de l'IBI i la plusvàlua. Hem portat una bona gestió, reduint el deute municipal dels 60 milions d'euros -en el que ens trobarem el consistori al juny de 2015- a quasi a la meitat, fins als 34 actuals. Hem eliminat les taxes per l'ús d'espais municipals, reduït les de terrasses de bars a la meitat… I eixa és la política en la qual continuarem treballant, alleujant la càrrega fiscal de les famílies i del comerç local i promovent subvencions que ajuden en el dia a dia als torrentins.

P: Quines infraestructures són prioritàries per al seu partit i per les quals treballarà si governa per a posar en marxa?

R: En esta última legislatura hem iniciat una multitud de projectes amb els quals Torrent viurà la segona gran transformació des de la que es va produïr en els anys 80. En este temps ja hem conclòs algun d'ells i alguns estan a punt de finalitzar, però hi ha prop de 150 projectes iniciats que s'aniran rematant en el que queda de 2019, 2020, 2021… que són un motiu més que suficient per a continuar il·lusionat i amb més ganes que mai. Hem donat forma a solucions de mobilitat amb actuacions als carrers de Torrent, en els edificis municipals o en la mateixa Font de les Granotes, hem solucionat un dels punts amb majors incidents amb la construcció de la rotonda de Pare Méndez i Reina Sofia, hem obert dos pàrquings que estaven tancats, hem renovat totes les instal·lacions esportives de la ciutat… i continuarem construint eixa ciutat per a les persones i dotant-la de millors infraestructures i serveis amb la construcció de la Ciutat de la Justícia en Parc Central, transformant Camí Reial en un carrer més amable i integrat al poble, amb el pont de connexió amb el corredor comarcal, amb una nova Escola d'Adults, amb un pla de voreres en El Vedat, amb nous col·lectors a les urbanitzacions, amb ajudes per a rampes en finques antigues, construint la Casa de les Arts, canviant la gespa dels camps de futbol de Parc Central i nous vestuaris, reformant uns locals per a les associacions, amb una biblioteca en Parc Central, amb el Museu de la Festa… projectes en els quals ja estem treballant i que en breu començaran a poder disfrutar tots els torrentins.

P: Com creu que es pot millorar l'ocupació en la seua localitat?

R: Si bé és cert que en matèria d'ocupació és molt difícil poder dur a terme grans polítiques a nivell local, sí que hem emprés una sèrie d'iniciatives que incideixen en la recuperació econòmica de la ciutat. En els últims quatre anys l'atur ha baixat a Torrent en 10 punts i més de 2.000 persones. Des d’eixe moment hem aconseguit finançament per valor de més de 100 milions d'euros, que estem gestionant en inversions de millores per a la ciutat que han repercutit ja i repercutiran en la creació de centenars de llocs de treball directes i indirectes. A més, treballem per un comerç i indústria millor preparats, amb subvencions per a la modernització del comerç local i amb noves inversions en el Polígon Mas del Jutge com a font de creació d'ocupació (desenvolupament del Pla Nord, nova rotonda, Centre de Formació i Gestió de la Indústria). Impulsarem un Centre Tecnològic específic per a professions emergents i una Oficina d'Assumptes Europeus per a buscar finançament de projectes empresarials. Tot això sense descurar als col·lectius més vulnerables, amb els quals continuarem treballant en un Pla d'Ocupació Social per a aturats de llarga durada.

P: Què és el primer que farà si governa?

R: Continuaré treballant i estant al costat dels torrentins, com sempre hem fet, afrontant-lo amb total normalitat. Com crec que hem d'afrontar les eleccions; es tracta d'un examen al qual ens sotmet la societat cada quatre anys i ahí està la nostra gestió, perquè la valoren els torrentins i decidisquen si ens aproven o no.

P: Què li diria a aqueix lector de Torrent que li està llegint en aquests moments? Un últim missatge a l'elector.

R: Que el dia 26 vagen a votar i decidisquen què volen per a la seua ciutat. Perquè triar al representant que veuràs cada dia i al qual et pots dirigir-te personalment i explicar-li a la cara els problemes que et preocupen és igual d'important o més que elegir al president del govern. Una persona que et puga escoltar amb proximitat i amb normalitat i que, si pot, et resoldrà el problema i, si no és possible, t'ho dirà igualment. Estes coses són les que cal posar en valor i Torrent necessita un govern fort que puga afrontar amb garanties eixa gran transformació de la qual parlem, que començarem fa quatre anys i que volem continuar duent a terme amb el suport dels torrentins i torrentines.

ocultar
Jesus Ros: “Torrent necessita un govern fort que consolide la gran transformació que vam iniciar fa quatre anys”
Pujar