10 de desembre de 2019 10/12/19

Jesús Ros, després de les eleccions: “Continuarem governant com ho hem fet fins ara”

Jesús Ros, després de les eleccions: “Continuarem governant com ho hem fet fins ara” - (foto 1)
  • L'actual alcalde de Torrent i líder dels socialistes, ha comptat amb el 40% dels vots en els comicis locals, quasi dotze punts més que en els passats

MÉS FOTOS
Jesús Ros, després de les eleccions: “Continuarem governant com ho hem fet fins ara” - (foto 2)

Quatre de cada deu votants de Torrent volen que el seu actual alcalde continue governant. Són els resultats que es desprenen de les eleccions locals celebrades aquest diumenge 26 de maig i que han donat com a vencedor al PSOE de Jesús Ros amb el 40% dels vots (quasi dotze punts més que en els passats comicis).

Uns resultats, reconeix l'alcalde, que els donen la “tranquil·litat” per a afrontar els pròxims quatre anys de govern. De fet, els socialistes han superat en suports al Partit Popular, que va guanyar les passades eleccions amb el 30,75% dels vots mentre que en aquestes eleccions ha sigut relegat amb el 26,88% dels suports. Des del PSOE es mostren “satisfets” i així ho han asseverat aquest dimecres en el tradicional desdejuni informatiu que mantenen periòdicament amb els mitjans de comunicació.

Sobre aquest tema, Jesús Ros assegura que continuaran governant com han fet fins ara, és a dir, amb pactes puntuals: “Dialogarem, negociarem amb partits puntualment i posant els temes damunt de la taula, demanant la col·laboració de tots. En definitiva, gestionant el dia a dia”.

Està previst que a partir de la setmana vinent, Jesús Ros comence a contactar amb els portaveus dels diferents partits, “per a parlar sobre l'acte d'investidura i anar avançant sobre temes en els quals participa la resta de la corporació com les comissions, institucions etc”, ha detallat el primer edil.

Seguint amb el balanç electoral, per a l'alcalde han sigut unes eleccions tranquil·les, que s'han desenvolupat amb normalitat i, d'haver-hi un però, aquest seria el de la participació, ja que ha sigut “molt ajustada”. Només el 60% dels electors ha anat a votar en aquestes passades eleccions: “Cal tindre en compte que no hi havia eleccions autonòmiques, que sempre arrosseguen. Així i tot, podem considerar-ho acceptable”.

En termes generals, el bloc d'esquerres sumaria el 55% dels vots, un lleuger increment respecte a les eleccions generals del passat mes. Per a Jesús Ros, això és un indicatiu que la gent “mira més la cara que les sigles dels partits”.

Jesús Ros, per cert, preguntat pels periodistes, ha opinat que Torrent hauria de tindre un diputat provincial que representara al poble, “encara que això no ha de ser motiu per a discutir amb ningú”.

El pròxim 15 de juny tindrà lloc el ple d'investidura. La distribució del ple és la següent: onze regidors el PSOE, huit el PP, dos Ciutadans, dos Compromís i dos *Vox.

ocultar
Jesús Ros, després de les eleccions: “Continuarem governant com ho hem fet fins ara”
Pujar