20 de setembre de 2020 20/9/20

Guanyant Torrent proposa obrir els patis de les escoles

Guanyant Torrent proposa obrir els patis de les escoles - (foto 1)
  • La plataforma ciutadana pensa amb la promoció de l’esport i la vida social dels barris fora de l’horari escolar

MÉS FOTOS
Guanyant Torrent proposa obrir els patis de les escoles - (foto 2)

Tot i que la proposta de Guanyant Torrent davant el plenari de la municipalitat, va estar rebutjat per la resta de grups polítics que configuren el Consistori, aquesta plataforma ciutadana insisteix a dissenyar una política esportiva encaminada a conscienciar la ciutadania que l’esport és una activitat creadora, una forma d’expressió que afavoreix el desenvolupament integral de la persona i no sols una mera activitat competitiva.

D'aquesta manera, "la coalició ciutadana se situa del costat de recuperar la funció social de la Fundació Esportiva Municipal, democratitzar les decisions que es prenguen en aquest àmbit de manera consensuada amb els clubs i els experts locals i caminar cap al desenvolupament d’un esport el més obert possible i no sols mogut segons el criteri d’uns quants".

Per al regidor d’aquest grup municipal, “s’ha de recuperar l’esport per al poble i desactivar la política esportiva de privatitzacions que s’ha aplicat durant els darrers lustres i això cal fer-ho amb la vista posada amb els horaris intensius que aniran aplicant-se als centres educatius de Torrent”.

Així doncs, Guanyant Torrent insisteix en que s’han de revisar i restaurar les instal·lacions esportives existents i potenciar els patis de les escoles com a lloc de trobada dels barris tot i incorporant-los per a la pràctica de l’esport de base.

Juame Santonja opina que “les instal·lacions esportives de les escoles de Torrent són espais magnífics per poder fer esport a l’aire lliure i resulten poc aprofitats per la ciutadania després de l’horari escolar”.

Quan a la seua vigilància i disponibilitat, Guanyant Torrent pensa que a més de les Associacions de Mares i Pares de cada centre, hi ha nombroses associacions, grups i entitats al voltant de cada escola que també poden participar de l’atenció horària de l’obertura dels centres educatius, sense haver de complementar cap partida pressupostària en aquest sentit.

Finalment i en relació a la prohibició del joc de la pilota en algunes de les places i llocs d’eixample del poble, “sols amb l’obertura dels patis d’esbarjo dels centres educatius del poble, es pot mantenir aquesta prohibició que ningú la fa efectiva perquè ara mateix ratlla el desficaci”.

La Plataforma Ciutadana se situa del cantó de deixar de prohibir la circulació de patins i monopatins pel passeig central de l’Avinguda del Vedat o, en cas contrari, habilitar un carril en aquest trajecte, perquè les persones afeccionades a aquest vehicle, puguen practicar l’esport o desplaçar-se per la ciutat.

Per a Guanyant Torrent, l’Ajuntament hauria de redactar un protocol d’actuació en col·laboració amb les AMPES i les associacions ciutadanes, perquè puga fer-se efectiu aquest servei a la població des de la perspectiva de la participació de la societat organitzada, amb el ben entès que la responsabilitat civil recaurà sobre les associacions i persones físiques que utilitzen les instal·lacions escolars dins d’aquest horari o els seus representants legals, en el cas dels menors d’edat.

Pujar