elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Guanyant Torrent proposa invertir el superàvit en cultura

    La proposta feta per Guanyant Torrent, serà discutida al plenari en què es tractarà la inversió del superàvit dels comptes de 2017, consistent a donar-li ús a una de les naus existents al polígon del Toll i l’Alberca, per tal que puguen emprar-se per a un Centre Cultural multidisciplinar, on puguen desenvolupar-se totes les expressions artístiques, semblant al que disposen a altres ciutats, com ara Madrid amb l’antic “Matadero”, o a València a les antigues naus industrials ubicades al carrer Juan Verdeguer.

    Amb aquesta proposta realitzada per aquest grup polític, es podrien farcir de cultura aquestes instal·lacions i dotar la ciutat de sales d’assaig per a grups de música, sales d’audiovisuals, d’interpretació de Teatre i dansa; tallers de disseny gràfic i còmic; cabines de gravació de música i vídeo autoeditats; així com d’un amfiteatre per a concerts i representació d’obres de Teatre de xicotet format.

    El projecte que es proposa, supera de llarg la totalitat de les activitats existents actualment, i situaria Torrent al capdavant de l’ajuda pública a la cultura a la comarca de l’Horta Sud, ja que també es podria estudiar l’obertura d’aquestes instal·lacions, a veïns i veïnes d’altres localitats de la comarca.

    Aquesta plataforma ciutadana, sempre ha pensat que la cultura ha de considerar-se com a instrument dinamitzador de llibertat i un element fonamental per a aconseguir el benestar social. Guanyat Torrent defensa la necessitat de garantir el principi que la cultura és allò que se genera en la vida diària del ciutadans i ciutadanes.

    En aquest sentit, l’ampli ventall de la cultura, atén l’entorn, el medi en què s’hi viu; la formació individual de les persones i la disponibilitat de temps i recursos, amb mires a dissenyar la nova política cultural de l’Ajuntament de Torrent, ja que la ciutat no és sols un fenomen urbanístic.

    Per a Guanyant Torrent, s’ha de dissenyar un model cultural que estimule la creació entesa com una potenciació d eles inquietuds d ela societat, perquè genere la seua pròpia cultura. S’ha de saber estimular la formació d’organitzacions socials capaces de sembrar inquietuds. És per això que amb aquests nous espais culturals, es pot desenvolupar la formació de la persona, --tant del creador com del receptor—añ mateix temps que es consciencia la societat que la formació és un bé en sí mateix, independentment de la seua rendibilitat.

    Des d’aquest grup municipal es proposa un model cultural basat a aconseguir persones lliures, amb capacitat per a exercir el seu poder d’autodeterminació de les finalitats i l’autogestió dels mitjans de la vida social. Molts països i nacionalitats europees saben que és mitjançant la cultura que poden superar-se moments de crisi i és per això que s’hi realitza aquesta proposta de dotació d’infraestructures culturals.

    Pujar