30 de novembre de 2020 30/11/20

Folgado proposarà la baixada de l'IBI i exempcions fiscals a autònoms en la modificació de les ordenances fiscals per a 2021

Folgado proposarà la baixada de l'IBI i exempcions fiscals a autònoms en la modificació de les ordenances fiscals per a 2021 - (foto 1)
  • "L'Ajuntament ha d'oblidar, d'una vegada, la seua ànsia per comprar edificis i apostar per una despesa pública que ajude realment als que pitjor ho estan passant, així com utilitzar els diners de tots en inversions que de debò servisquen als ciutadans"

La Portaveu dels populars a Torrent, Amparo Folgado, ha anunciat que en la modificació de les ordenances fiscals del pròxim mes, el Grup Popular proposarà la baixada de l'IBI, així com bonificacions i exempcions fiscals per a comerciants i autònoms. Les ordenances fiscals són el marc legal tributari per a l'Administració local.

La líder popular ha defensat que “el superàvit que s'ha aconseguit en este ajuntament és fruit dels impostos recaptats, no han baixat cap en cinc anys, per això, des del PP demanem que torne a les butxaques dels ciutadans en estos moments de dificultat. És el que exigirem al govern del PSOE-CS per a poder donar-los suport en la modificació d'ordenances i també en el pressupost”.

Els veïns i els autònoms estan passant per una situació molt complicada, ja siga en l'àmbit de les seues llars com en el laboral, per la qual cosa de la seua administració esperen empatia, una segona oportunitat i col·laboració per a superar de la millor forma possible esa crisi. “Els ajuntaments d'Espanya han aconseguit frenar la confiscació dels estalvis municipals per part del govern de Pedro Sánchez, i els ciutadans esperen que eixos estalvis que no s'han gastat ara tornen a les seues butxaques”.

Repensar la despesa pública

Amparo Folgado també ha reclamat al govern local que modifique la seua política de despeses, prevalent la despesa social i per a les persones, en comptes de la inversió en béns immobles. Esta demanda, que els populars venen defensant des de fa temps, torna a ser prioritària després d'haver sabut per la premsa que, l'Alcalde, pretén comprar unes oficines propietat del Ministeri en la C/ Sant Valerià, encreuament amb Germanies, per a albergar serveis municipals.

La Portaveu Popular ha afirmat que “l'Ajuntament ha d'oblidar, d'una vegada, la seua ànsia per comprar edificis i apostar per una despesa pública que ajude realment als que pitjor ho estan passant, així com utilitzar els diners de tots en inversions que de debò servisquen als ciutadans, i més en situacions com l'actual”. Per això, Folgado ha reclamat que “l'alcalde tinga el mateix interés a comprar locals i edificis que a solucionar el problema sanitari de la nostra ciutat, les llargues cues que es produeixen en els centres sanitaris, l'adequació dels locals contigus a Sants Patrons perquè tornen els metges i la construcció del Centre de Salut de Parc Central”.

Pujar