elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

On està el centre geogràfic de la Comunitat Valenciana?

On està el centre geogràfic de la Comunitat Valenciana?
  MÉS FOTOS
  On està el centre geogràfic de la Comunitat Valenciana? - (foto 2)

  Com el 'KM 0' de Madrid, centre d'Espanya i, com diu la llegenda, 'origen de les carreteres radials', ara també anem a poder localitzar el KM 0 de la Comunitat Valenciana. Un estudi cartogràfic ha determinat que a Torrent es troba l'epicentre de la Comunitat.

  L'estudi, realitzat per l'Enginyer de Camins, Gonzalo Gómez Mataix, mostra a Torrent com l'epicentre de la Comunitat, més exactament en la zona situada pel Mas dels Xils. Amb una coordenada X UTM de 710.405 i una coordenada I UTM 4.363.709, l'Institut de Cartografia ha confirmat que, efectivament, l'epicentre de la Comunitat es troba situat en aquesta zona, un espai residencial i campestre.

  L'alcalde de la ciutat, el socialista Jesús Ros, ha informat d'aquesta notícia en un desdejuni informatiu en el qual ha assegurat el potencial que pot tenir alguna cosa tan "curiós" i aparentment sense importància: "Anem a localitzar ara quin és el punt exacte i tractarem de comprar la parcel·la per a actuar en ella".

  L'objectiu no és un altre que afavorir que alguna cosa tan "propi i exclusiu" siga un pol d'atracció turístic i fins i tot un pol d'atracció econòmica. Per açò, ara toca fer un estudi per a determinar el punt exacte. L'objectiu del consistori és construir un monument commemoratiu que funcione com a atractiu turístic i reforce aquest tipus d'oferta.

  'Vine a comprar al vertader centre' o 'Està vostè entrant al centre de la Comunitat', són alguns dels claims que està pensant l'Ajuntament per a atraure nous visitants, algo que seria positiu no solament per al comerç local: "Pot ser molt atractiu per a les empreses a causa de les excel·lents comunicacions de Torrent i podria implantar-se un parc empresarial fins i tot", contempla el primer tinent d'alcalde, Andrés Campos.

  Pujar