5 de juny de 2020 5/6/20

On està el centre geogràfic de la Comunitat Valenciana?

On està el centre geogràfic de la Comunitat Valenciana? - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  On està el centre geogràfic de la Comunitat Valenciana? - (foto 2)

  Com el 'KM 0' de Madrid, centre d'Espanya i, com diu la llegenda, 'origen de les carreteres radials', ara també anem a poder localitzar el KM 0 de la Comunitat Valenciana. Un estudi cartogràfic ha determinat que a Torrent es troba l'epicentre de la Comunitat.

  L'estudi, realitzat per l'Enginyer de Camins, Gonzalo Gómez Mataix, mostra a Torrent com l'epicentre de la Comunitat, més exactament en la zona situada pel Mas dels Xils. Amb una coordenada X UTM de 710.405 i una coordenada I UTM 4.363.709, l'Institut de Cartografia ha confirmat que, efectivament, l'epicentre de la Comunitat es troba situat en aquesta zona, un espai residencial i campestre.

  L'alcalde de la ciutat, el socialista Jesús Ros, ha informat d'aquesta notícia en un desdejuni informatiu en el qual ha assegurat el potencial que pot tenir alguna cosa tan "curiós" i aparentment sense importància: "Anem a localitzar ara quin és el punt exacte i tractarem de comprar la parcel·la per a actuar en ella".

  L'objectiu no és un altre que afavorir que alguna cosa tan "propi i exclusiu" siga un pol d'atracció turístic i fins i tot un pol d'atracció econòmica. Per açò, ara toca fer un estudi per a determinar el punt exacte. L'objectiu del consistori és construir un monument commemoratiu que funcione com a atractiu turístic i reforce aquest tipus d'oferta.

  'Vine a comprar al vertader centre' o 'Està vostè entrant al centre de la Comunitat', són alguns dels claims que està pensant l'Ajuntament per a atraure nous visitants, algo que seria positiu no solament per al comerç local: "Pot ser molt atractiu per a les empreses a causa de les excel·lents comunicacions de Torrent i podria implantar-se un parc empresarial fins i tot", contempla el primer tinent d'alcalde, Andrés Campos.

  Pujar