12 d’agost de 2020 12/8/20

Dissolen dues festes privades en xalets de Torrent i denuncien als amos

Dissolen dues festes privades en xalets de Torrent i denuncien als amos - (foto 1)
  • L'alcalde avisa que es perseguiran i sancionar aquest tipus de festes privades després de detectar-se un augment a les urbanitzacions de la localitat

Aquest cap de setmana la Policia Local de Torrent ha dissolt dues festes privades que s'estaven celebrant en xalets i en les quals hi havia desenes de persones, quasi mig centenar en una d'elles, i sense respectar les mesures sanitàries ni les distàncies de seguretat. En ambdues s'ha denunciat als propietaris i es va multar als assistents que no portaven la màscara posada.

És una tendència que va en augment, desplaçar les festes de les discoteques i les que se solen celebrar a l'estiu a l'aire lliure a cases privades per a burlar el control policial. Així ho ha reconegut l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, en roda de premsa. Aquesta localitat, precisament, té diverses urbanitzacions i ha sigut en una d'elles, la del *Vedat, on s'ha detectat un augment d'aquesta mena de celebracions: “S'estan fent moltes festes amb 20, 30 i 40 persones i intensificarem la vigilància en aquestes zones, la Policia actuarà i sancionarà”, ha avisat el primer edil.

Tal com els va avançar elperiodic.com, el Consell va aprovar divendres passat un decret llei amb sancions per l'incompliment de les mesures sanitàries. Entre elles es contempla la prohibició d'organitzar o participar en reunions, festes o qualsevol altre acte privat o públic que impliquen una aglomeració o en els quals es dificulte l'adopció de les mesures sanitàries.

És aquesta infracció la que s'estaria cometent en aquestes festes privades i que la Policia Local atallarà d'arrel. De fet, en un sol cap de setmana s'han imposat 150 sancions a veïns que no portaven la màscara posada: “El tema és molt seriós i cal complir les obligacions”, ha recordat l'alcalde.

Torrent ha llançat una campanya de conscienciació dirigida especialment als joves per a promoure l'ús de la màscara: “Hui la gent té més por que abans i la gran majoria porta màscara però hi ha grups de gent jove que s'asseu en un banc o en la gespa i s'obliden de posar-se la màscara, per això aquesta campanya”, conclou Jesús Ros.

Pujar