elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desallotgen una macrofesta en un xalet de Torrent en el 'millor' moment de la pandèmia

Desallotgen una macrofesta en un xalet de Torrent en el 'millor' moment de la pandèmia
  • Es tracta d'una de les festes més grans detectades des que va esclatar la pandèmia i curiosament gairebé cap dels participants era de la localitat

La Policia Local de Torrent ha desallotjat aquesta última setmana una gran festa que es va produir en un xalet del Vedat de Torrent i en la qual els participants, curiosament, no eren veïns de la localitat. L'alcalde Jesús Ros ha explicat aquest dimecres que des que va esclatar la pandèmia la Policia Local s'ha emprat a fons per evitar aquest tipus de conductes incíviques i, de fet, tot i que a l'estiu hi va haver un pic de festes il·legals en els xalets de la localitat, ja no s'estaven detectant últimament.

L'excepció la van trobar fa uns dies agents de la Policia Local que van enxampar a 25 persones celebrant una festa en un xalet del Vedat, tots ells van ser sancionats i la majoria no eren veïns de la localitat: "En qualsevol cas no estan havent-hi massa i no són de el nivell de l'any passat ".

I és que el civisme dels veïns de Torrent està contribuint enormement a les bones xifres de contagis a la localitat, tal com ha reconegut l'alcalde Jesús Ros: "Cal agrair la responsabilitat dels torrentins que estan aplicant la normativa, ells són els veritables protagonistes que la incidència estiga al nivell que està ".

Amb una incidència de 19 casos per cada 100.000 habitants i només 16 casos actius, Torrent és una de les localitats espanyoles amb menor incidència de coronavirus entre la seua població. Una xifra mínima si es compara amb l'històric, amb els més de 6.800 torrentins que s'han contagiat des que va esclatar la pandèmia i els 159 que han mort.

És per això que l'alcalde demana que no es baixe la guàrdia quan finalitze l'estat d'alarma: "Hem de mantenir l'actitud que estem tenint i, de cara al futur, pensar que això no s'ha acabat", ha dit el primer edil.

Més de 2.500 sancions

Des que va esclatar la pandèmia, la Policia Local de Torrent ha imposat més de 2.500 multes per saltar-se alguna restricció. D'elles només 71 en l'última setmana, han indicat fonts policials. En els últims set dies s'han imposat 18 multes per no portar mascareta (1.540 en total), 8 per saltar-se el toc de queda (355 en total), una per fumar (131 en total) dos per festes privades (25 en total) . A més, també s'han imposat sancions a dues sancions a locals en els últims set dies (111 en total) i per incomplir les restriccions de grup, 12 sancions en l'última setmana (226 en total).

Pujar