5 d’agost de 2020 5/8/20

Vox denuncia que Torrent camina cap al catalanisme

Vox denuncia que Torrent camina cap al catalanisme - (foto 1)
  • Vox Torrent qualifica la falta de subvencions als elements castellans enfront del suport del valencià com a “discriminatòries”

Vox Torrent s'ha manifestat contra les subvencions que parteixen de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, a causa de la publicació de les bases per a l'ajuda comercial de les empreses, comerços i serveis de la ciutat de Torrent. Aquestes ajudes només seran efectives en cas que es retole en valencià, decisió que Vox qualifica de “discriminació a l'espanyol”.

“No seran subvencionables aquells elements idèntics en castellà i valencià o amb una diferència mínima”, indiquen les bases de les subvencions, al·legant que la finalitat és “promoure i impulsar el valencià en l'àmbit comercial i fomentar el seu ús per a així donar suport al comerç de proximitat després de la pandèmia del Covid-19”.

Davant això, Vox opina que és un “error” ja que en la localitat hi ha un elevat nombre de persones que no parlen la llengua valenciana i denuncien aquest acte com una deriva independentista catalana que té com a únic objectiu “conduir-nos i integrar-nos” cap a la ideologia separatista.

A més, recorden que l'Ajuntament de Torrent pertany a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramón Llull i que té per objectiu la promoció en l'exterior de la llengua i cultures catalanes. De la mateixa manera que, en 2018, es va organitzar “la trobada d´escoles en valencià”, esdeveniment que cataloguen d'intentar “sectoritzar a l'alumnat amb una disfressa de trobada educativa”.

Vox Torrent revela que la promoció del valencià té assignada una partida pressupostària total de 212.240 euros per a l'exercici 2020 i la seua oficina, 22.000 euros. L'any anterior, aquesta oficina va partir de 10.000 i va finalitzar l'exercici amb un increment fins a aconseguir 4.326 euros més. “Considerem que l'augment de pressupost dirigit a la promoció del valencià només respon a motius purament ideològics i a finançar tallers i activitats amb l'únic propòsit d'integrar-se en el catalanisme”, afirma l'oposició, mostrant així la seua disconformitat. Asseguren que van presentar una esmena als pressupostos d'enguany i que han sol·licitat formalment en dues ocasions la memòria d'activitats que realitza l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, “petició que encara no ha sigut atesa i que tornarem a reclamar”, insisteix VOX.

Des del partit, consideren necessari que els torrentinos coneguen aquestes dades i fan responsable de la situació que s'està produint a Torrent a la màxima autoritat municipal per consentir aquests fets.

“Som torrentinos... i espanyols”, frase amb la qual finalitzen el comunicat emés després d'aquests esdeveniments.

Pujar