elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consorci inverteix un milió i mig en autoescales per completar la flota de vehicles

El Consorci inverteix un milió i mig en autoescales per completar la flota de vehicles
  • Els vehicles estan destinats a Torrent i Paterna

El Consorci de Bombers de València ha presentat este dijous els seus dos nous vehicles autoescala, que van destinats als parcs de Torrent i de Paterna. L’acte ha tingut lloc al parc de Paterna, amb l’assistència de la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó; el gerent del Consorci, Josep Ballester; l’inspector en cap, José Miguel Basset; i diversos comandaments del parc i del Consorci.

“Estes dos noves autoescales representen una important millora per a la flota de vehicles del Consorci, i suposen una inversió d’1.543.621,20 milions d’euros, una adquisició que dona continuïtat a l’objectiu del Consorci de dotar d’una autoescala a cada Parc de Zona” ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó.

Des de 2016 s’han invertit 15.512.0000 euros en la renovació de la flota de vehicles, principalment en les autoescales que s’utilitzen en diferents tipus d’escenaris com ara incendis de vivendes, rescats i on hi calga actuar a una determinada altura.

Cada vehicle hi consta d’una autoescala telescòpica de 39 metres, amb 5 trams, i pot girar 360° en qualsevol angle d'elevació. La seua cistella de salvament té 450 kg de capacitat de càrrega, i a més va dotada amb monitor de 2.000 litres/minut i llitera de rescat de fins a 270 kg. Els vehicles autoescala tenen una alta funcionalitat, la qual cosa els fa idonis per a una millor cobertura de les intervencions en els entorns urbans.

El Consorci ha organitzat un curs de formació sobre el seu ús, de 24 hores per cada torn de guàrdia dels parcs de Paterna i Torrent, assolint un total de  total 2.500 hores formatives aproximadament.

Cada autoescala està fabricada  a Alemanya per Metz - Rosenbauer, mentre que el xassís és del fabricant Scania, complint tots dos elements amb la normativa europea i els màxims estàndards de qualitat.

Pujar