23 de novembre de 2020 23/11/20

Compromís per Torrent acusa al "govern del PSOE" de mentir a la ciutadania sobre els sensors de contaminació

  • Pau Alabajos: “El govern informà als mitjans de comunicació que els 600 sensors ja estaven instal•lats a l’agost i ara ens assabentem que, o no funcionen, o encara no estan instal•lats en la seua totalitat”

El govern municipal informà el 27 d’agost als mitjans de comunicació que s’havien instal·lat a la capital de l’horta sud 600 sensors per a mesurar la contaminació, dels quals 15 eren d’emissions de gasos i 2 de partícules.

Arran d’aquesta notícia el grup municipal de Compromís per Torrent va preguntar per registre d’entrada, el dia 26 de setembre, sobre els resultats arreplegats per aquestos sensors després d’un mes de la seua instal·lació oficial.Les preguntes estaven adreçades al govern municipal per a ser contestades al passat ple ordinari del mes d’octubre.

No obstant, des del govern municipal s’optà per contestar aquestes preguntes per escrit, de tal manera que en les seues respostes s’indica que els sensors de qualitat de l’aire estan instal·lats 3 dels 15 previstos, mentre que els de soroll s’han instal·lat 3 dels 20 programats.

En quant als sensors de partícules el govern ha respost a Compromís que estan instal·lats però encara no s’han calibrat ni ajustat de tal manera que els seus registres no tenen validesa actualment.

Finalment les respostes conclouen informant que no s’ha pres encara cap mesura per a reduir la contaminació donat que els esmentats sensors o no estan instal·lats o no funcionen adequadament, en no estar calibrats.

Per al grup municipal de Compromís aquestos fets demostren que la informació que sovint ofereix el govern a la ciutadania és falsa i en moltes ocasions esbiaixada, obeint més a un interés de fer creure a la població informacions que els propis tècnics desmenteixen a posteriori.

Pujar