10 de desembre de 2019 10/12/19

Claramonte (Cs Torrent): “Si entrem a governar farem una auditoria per a optimitzar els serveis municipals”

Claramonte (Cs Torrent): “Si entrem a governar farem una auditoria per a optimitzar els serveis municipals” - (foto 1)
  • El candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Torrent respon a elperiodic.com quines són les seues prioritats per a millorar la ciutat

Raul Claramonte es presenta per Ciutadans a l'alcaldia de Torrent. Un càrrec en el qual prioritzarà les polítiques socials, els projectes per a la ciutadania, la seguretat i la gestió dels recursos municipals. Sobre aquests i altres temes ens dóna més detalls en aquest qüestionari:

PREGUNTA: Quin és el balanç que fa dels últims quatre anys de govern a l'Ajuntament de Torrent?

RESPOSTA: Una gestió nefasta per part del govern socialista perquè s'ha generat un deute acumulat que ascendeix a 50 milions sense grans inversions; en detriment dels veïns que la pateixen, amb el pagament d'elevats impostos. A més, enguany de cara a les eleccions, l'equip de govern ha anat amb moltes presses per a fer pegats i escometre licitacions d'obres de cara a la galeria i a última hora, precisament el que no han dut a terme durant quatre anys de legislatura. Fins i tot el Sr. Alcalde i el seu partit han instrumentalitzat els mitjans de comunicació municipals aquestes últimes setmanes per a fer bombo i platet d'aquestes decisions amb rèdit polític. Afortunadament, des de Ciutadans ho hem denunciat i la Junta Electoral ens ha donat la raó exigint al partit socialista retirar tota la difusió informativa sobre aquest tema. Si entrem a governar a partir del 26M, sol·licitarem una auditoria de gestió per a avaluar l'estat i l'optimització dels serveis municipals per a la seua eficiència i transparència.

Resumisca breument els eixos del seu programa electoral

En el nostre projecte la ciutadania és el primer i comptem amb polítiques socials enfocades a les nostres famílies, majors, joves i xiquets. En aquest sentit posarem en marxa el menjador social per a les famílies desfavorides i assumirem la gratuïtat de l'escolarització de 0-3 anys per a la conciliació familiar i laboral. Exigirem el servei de pediatria 24 hores en matèria sanitària. Ens implicarem en una major neteja viària i millora dels espais públics perquè Torrent siga una ciutat sostenible i modern i que fins ara es manté molt bruta. Oferirem places escolars per al Parc Central. Instal·larem punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, generarem espais per a l'esbarjo animal, una adequada senyalització inclusiva i ampliarem el transport públic en les zones perifèriques. Torrent mereix situar-se en el mapa turístic amb una difusió global de les nostres tradicions, patrimoni i cultura en sintonia amb un adequat foment del teixit associatiu comercial de Torrent.

Què preocupa els veïns de Torrent?

La seguretat ciutadana és el més important. Perquè a Torrent hi ha una falta d'efectius per a poder garantir una tranquil·litat i qualitat de vida en cadascun dels racons del municipi, tenint en compte el nostre nucli urbà i les urbanitzacions. Veiem que es necessita més presència al carrer i una millora de les seues instal·lacions. D'altra banda, la sagnia que suposa per als torrentins dels impostos tan alts als quals han de fer front, cada dia, tampoc han repercutit en millors serveis municipals o socials, ni en infraestructures per a la nostra localitat.

Com donaria resposta al seu partit a aquestes preocupacions?

Ens comprometem a recuperar una Policia de barri, pròxima i de prevenció i a ampliar la seua plantilla amb l'augment progressiu de 50 efectius, durant els pròxims quatre anys. A Torrent actualment hi ha al voltant de 100 agents locals, molt per davall del número concorde a la directiva europea per a ser una població tan gran. Respecte als impostos, és necessària una baixada de l'IBI per als nostres veïns i recuperar les subvencions per als rebuts de l'aigua amb un menor cost per a les seues butxaques.

Quina és la seua proposta en matèria fiscal?

Optimització dels recursos municipals, és a dir, millor gestió amb menys imposats. Volem menys burocràcia facilitant i agilitant la creació d'empreses als nostres ciutadans emprenedors, una aposta per la revitalització del comerç local i dels autònoms amb la reducció d'impostos i per descomptat, la millora i adaptació de les zones industrials.

Quines infraestructures són prioritàries per al seu partit i per les quals treballarà si governa per a posar en marxa?

L'eliminació de barreres arquitectòniques per tot el municipi, reformar edificis municipals, remodelació de parcs infantils i la construcció de dos parcs de seguretat viària.

Com creu que es pot millorar l'ocupació en la seua localitat?

Per a Ciutadans el motor del desenvolupament i creixement econòmic d'un municipi són els nostres autònoms, comerciants, empresaris i els nostres agricultors. Apostem incondicionalment per ells amb mesures que puguen facilitar la creació d'ocupació i no podem permetre que els nostres camps es queden sense recollir els nostres productes autòctons valencians com la taronja. Així mateix, ampliarem i millorarem la bossa d'ocupació.

Què li diria a aqueix lector de Torrent que li està llegint en aquests moments?

El 26 de maig és l'oportunitat amb el seu vot per Ciutadans de transformar Torrent, de triar l'únic canvi de garantia i alternativa a les polítiques clàssiques del bipartidisme. Torrent, els *torrentinos i *torrentinas mereixem ser referents com a ciutat més enllà de la nostra comarca i la província de València a partir d'aquest diumenge. Anem, comptem amb la seua confiança!

ocultar
Claramonte (Cs Torrent): “Si entrem a governar farem una auditoria per a optimitzar els serveis municipals”
Pujar