30 de novembre de 2020 30/11/20

Alcalde de Torrent: “Entenc la preocupació dels pares però hem de deixar treballar als professors”

Alcalde de Torrent: “Entenc la preocupació dels pares però hem de deixar treballar als professors” - (foto 1)
  • Jesús Ros explica el protocol que se seguirà en la volta a les aules dels més de 24.000 alumnes de la localitat

“Agost ha sigut un mes estrany perquè la nostra ciutat bull d'activitats però enguany la situació ha impedit celebrar res i els veïns han donat exemple amb el seu comportament”. És el balanç de l'estiu amb el qual ha començat el seu discurs l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, qui ha représ les trobades amb la premsa després de l'aturada d'estiu.

Jesús Ros reconeix la preocupant situació pel repunt de casos però llança un missatge de tranquil·litat: “La pandèmia ens ha sorprés les últimes setmanes pel creixement ràpid i inesperat en quasi tots els pobles, també ací. Ho vivim amb intranquil·litat i preocupació però les xifres no ens espanten perquè s'està fent un magnífic treball a Torrent des de la Conselleria de Sanitat amb el rastreig, control i realització de proves”.

En aquest sentit, Ros ha volgut agrair a tots els veïns que han contribuït a frenar l'expansió del virus en la localitat evitant realitzar actes o festes que hagueren augmentat el risc de contagi.

Volta a les aules

Acaba un estiu atípic, el més atípic que coneixem, i arranca un nou curs escolar amb moltes incerteses: “No es tancaran els centres sol aules en els quals hi haja rebrots. No ens hem de posar nerviosos, els professors saben el que cal fer en cas de problemes, deixem que treballen i tinguem confiança en tot l'esforç que s'ha fet”, insisteix Jesús Ros. I ho faran amb un reforç de les mesures sanitàries i de control.

El protocol s'ha traduït en una inversió de més quasi 800.000 euros entre les mesures implantades per la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Torrent. Des d'Educació s'han contractat 54 docents més per a reforçar les aules i s'han adequat els centres, comprant mampares etc.

Per part seua, des de l'Ajuntament també s'invertiran uns 350.000 euros que aniran destinats a tasques de neteja i als quals cal sumar el dispositiu policial per a garantir les distàncies i que es complisquen els protocols. “Hem fet el treball, els col·legis estaran nets i amb un protocol llest per a garantir la volta a les aules”, insisteix Jesús Ros.

A més, la Policia Local tancarà diversos carrers per a garantir els accessos segurs a alguns centres: “Hi ha dos o tres col·legis que ens han demanat tindre el carrer tancat durant una hora perquè els xiquets puguen eixir i entrar”. La seguretat serà un dels punts clau i per això des de l'Ajuntament s'ha demanat a la Policia Local al fet que dispose un efectiu en cada centre.

En total, des de la setmana que ve més de 24.000 alumnes reprendran les classes: “És bo que els xiquets tornen al col·legi, a poder tornar a veure als seus amics. Hem d'aportar serenitat i tranquil·litat perquè els protocols funcionen bé”, conclou l'alcalde.

Sobre el debat generat per la realització de PCR o no al cos docent a la volta de les vacances, des de l'Ajuntament de Torrent no es posicionen: “No ens posarem en terrenys que no són nostres, és una decisió de la Conselleria”.

Pujar