elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ros: '2017 serà un any important per al finançament local'

Ros: '2017 serà un any important per al finançament local'
  • L'alcalde ha instat el Govern central ha aprovar una llei de finançament per als Ajuntaments 'que són els que primer reben al veí'

  • Ho ha fet en un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació convocat amb motiu de les festes nadalenques

L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha instat el Govern central a abordar el debat del finançament local i a aprovar una llei de finançament 'adequada ' als organismes gestors 'que reben primer als veïns '. Així s'ha pronunciat el socialista Jesús Ros en un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació convocat amb motiu de les festes nadalenques.

Un desdejuni en què s'ha fet balanç d'un any 'molt intens ' i en el que hi han hagut dos cares, ha apuntat l'alcalde de Torrent: la política i la de partit. 'Els processos electorals que s'han produït en els estaments superiors han afectat també els inferiors ', ha explicat el socialista sobre els canvis que s'han produït en els últims mesos en el PSOE. Però a pesar de les dificultats polítiques, Ros ha destacat que ha sigut un any en què s'ha 'recuperat ' l'Ajuntament de Torrent i l'activitat social 'que en els últims anys se n'havia anat perdent '.

Precisament sobre esta proximitat al veí per part de l'administració local, l'alcalde de Torrent ha demanat al Govern d'Espanya que aborde el problema del finançament municipal: 'Este serà un any important perquè si s'aprova una llei de finançament de les autonomies s'ha de fer el mateix per als ajuntaments ', argumenta Ros, qui veu esta possibilitat amb optimisme: 'Jo crec que estan disposats a treballar '.

Un any consolidant 'el canvi '

Durant la roda de premsa s'ha fet balanç també d'enguany. Un any, ha apuntat Jesús Ros, en el que s'han trobat amb la 'dificultat ' d'executar el pressupost de 2016, no per qüestions econòmiques ni polítiques sinó a causa de l'aparell administratiu: 'El personal que va entrar en els 70 i 80 està jubilant-se ara i per qüestions burocràtiques costa de reposar ', lamenta Ros, qui xifra la pèrdua de persones en set anys de més de cent persones.

Balanç també des de l'àrea de Recursos: 'Fa 18 mesos ens marquem l'objectiu d'abaixar l'endeutament i ho estem fent raonablement be ', apunta el regidor de Modernització i Recursos, Andrés Campos, sobre el descens del deute. Una disminució, xifra l'edil, en un 30% des del canvi de legislatura. Campos també ha valorat el descens de les pòlisses i l'optimisme davant de la previsió deixar de demanar préstecs: 'No molts ajuntaments d'esta grandària tenen una situació tan bona '.

Per la seua banda Alfred Costa, regidor de l'àrea de Festes, ha destacat 'l'esforç ' per part de totes les delegacions: 'Pedagogia, transparència i participació ciutadana en un any molt exigent ', apunta l'edil. Sobre la participació ciutadana, Costa ha insistit en el fet que s'ha posat a les persones 'en la part alta del pòdium ', un repte per a la regidoria que ha intentat encaixar totes les activitats proposades pels veïns, tal com ha apuntat l'edil de Festes.

Pujar