Castellano

Torreblanca presenta el Cartell de la Passió

Torreblanca: Presentació Cartel Passió 2018
Torreblanca: Presentació Cartel Passió 2018
  • Rosa Salvador ha pintat el quadre que representarà la 39 edició del Dijous Sant

MÉS FOTOS
Torreblanca presenta el Cartell de la Passió  - (foto 2)
Torreblanca presenta el Cartell de la Passió  - (foto 3)
Torreblanca presenta el Cartell de la Passió  - (foto 4)

La Passió de Torreblanca no és una representació qualsevol. Tots els veïns es bolquen en este event, l'esdeveniment per excel·lència de la localitat castellonenca i que arrossega a centenars de turistes i visitants d'altres localitats per a viure el Dijous Sant d'una forma molt especial.

Esta setmana s'ha presentat el Cartell d'esta 39 edició de la Passió que vol convertir-se en Bé d'Interès Turístic Autonòmic. Aquest Dijous Sant se celebrarà el pròxim 29 de març i espera congregar a milers de persones per a gaudir dels seus molts atractius: "La representació és a l'aire lliure, la majoria d'escenes es fan en la Plaça Major a partir de les deu de la nit. La Passió es fa en valencià", explica el regidor de Cultura Carlos Albert.

Tots estos, distintius que s'han posat en valor en la presentació del Cartell, que en esta ocasió ha sigut pintat per Rosa Salvador, veïna de la localitat i, com ella es defineix "apassionada" de la Passió: "És un moment únic que no es pot explicar. Per a mi ha sigut un orgull contribuir a este esdeveniment al que convide a tothom a sumar-se". En el cartell apareix l'ermita de Sant Francesc i la zona del calvari així com diverses persones simbolitzant la implicació veïnal en aquesta passió.

Perquè en esta recreació dels últims dies de Crist es bolca tot el poble, una cosa que posa en valor el personatge que fa de Crist en esta Passió, Carlos Casanova: "És molt gratificant perquè ho he viscut des de xicotet i ara ho visc representant alguna cosa tan gran. El poble es torna protagonista i és un sentiment molt difícil d'explicar".

A este esdeveniment cultural, se suma a més una proposta gastronòmica que estarà en marxa en els restaurants de Torreblanca durant la Setmana Santa. La campanya Apassiona't oferirà menús i plats d'esta temàtica amb títols tan originals com 'No serà el teu Últim Sopar'.

En 2019 es compliran quaranta anys d'aquesta representació que vol ser declarada Bé d'Interès Turístic Autonòmic. Actualment ja compta amb el diferent provincial però, tal com ha recordat el regidor de Cultura, ja s'està treballant amb l'Agència Valenciana de Turisme per a anar un pas més enllà en aquest esdeveniment "fet per i per al poble", explica l'alcaldessa de Torreblanca, Josefa Tena: "És un orgull que el poble faça d'actor i espectador al mateix temps i que tots ens bolquem en la Passió".

Pujar