Castellano

Torreblanca presenta el cartell del 40 aniversari de la Passió

Presentación cartel 40 aniversario Passió Torreblanca
Presentación cartel 40 aniversario Passió Torreblanca
  MÉS FOTOS
  Torreblanca presenta el cartell del 40 aniversari de la Passió - (foto 2)
  Torreblanca presenta el cartell del 40 aniversari de la Passió - (foto 3)
  Torreblanca presenta el cartell del 40 aniversari de la Passió - (foto 4)
  Torreblanca presenta el cartell del 40 aniversari de la Passió - (foto 5)

  La Passió de Torreblanca està d'aniversari. Quaranta anys celebrant un esdeveniment que, durant una nit, transforma el poble i ens transporta a l'època de Jerusalem. Aquesta setmana s'ha presentat el Cartell d'aquesta 40 edició de la Passió que ha comptat amb la participació de passions molt conegudes de la zona: Alfondeguilla, Alcalà de Xivert, Borriol i Ulldecona han sigut convidades a la presentació d'aquest esdeveniment tan especial que va més enllà de la mera representació artística.

  "La Passió, a més de teatre i acte sacramental ve a ser el sentiment d'un poble perquè la gent es transporta aquesta nit i d'una forma molt emotiva. A més, és molt important la part d'interacció entre el poble i els actors, amb aqueixos escenaris a l'aire lliure, una plasticitat i un realisme impressionant", explica Carlos Casanova.

  Perquè és el quaranta aniversari d'aquesta passió però el 25 aniversari per a Carlos encarnant a Crist cada Dijous Sant: "Quan la gent veu a Jesucrist baixant pel carrer, l'ambient és màgic, hi ha sentiment, foscor, silenci, les llums de les torxes... és tan difícil d'explicar que convide a la gent al fet que vinga a veure-ho", conclou. Tots els seus veïns es bolquen en aquesta Passió que, any rere any, atrau més visitants i turistes.

  Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Torreblanca es porta treballant perquè la Passió siga declarada Bé d'Interés Turístic Autonòmic. Actualment ja compta amb el diferent provincial però, tal com ha recordat el regidor de Cultura, Carlos Albert, ja s'està treballant amb l'Agència Valenciana de Turisme per a anar un pas més enllà en aquest esdeveniment "fet per i per al poble": "Volem potenciar-la més i, aprofitant que estem en un poble turístic, que molta més gent vinga a conéixer-la. Perquè qui ve, repeteix".

  El poble es transforma en un gran escenari

  Es tracta d'una representació que es viu en directe i en pràcticament cada cantonada de Torreblanca. I és el fet que es represente a l'aire lliure li dóna una plasticitat i un realisme a l'acció d'un caire tal, que l'espectador moltes vegades es veu embolicat entre els actors, s'assega completament atrapat per la trama argumental.

  "És un moment únic que no es pot explicar", coincideixen molts dels veïns d'aquesta xicoteta localitat castellonenca. La història es representa en diversos escenaris naturals, sent la majoria en la plaça Major, la qual cosa permet tindre una gran audiència en aquest ampli espai.

  Uns 150 actors intervenen en les dèsset escenes però, a més, hi ha molts col·laboradors anònims, confraries locals, associacions culturals, comerços i empreses de Torreblanca que ajuden. També l'Ajuntament, que contribueix amb el muntatge d'escenaris i la seua aportació econòmica. Per això es diu que "La Passió" és de tot el poble.

  Un altre distintiu és que els seus diàlegs són íntegrament en valencià. Si vols saber més sobre la Passió de Torreblanca, ací pots trobar més informació.

  Pujar