Castellano

Torreblanca prepara marjals abandonades per plantar producte local

    La Regidoria d'Agricultura de Torreblanca està treballant en la neteja d'horts abandonats en la Marjalería amb l'objectiu de donar-los un ús plantant productes autòctons per reactivar la producció agrícola.

    En els últims dies els treballs realitzats s'han centrat en la retirada de canyes, que es completaran amb la preparació de la terra per poder iniciar el procés de plantació de productes com a meló, boniato o tomàquet, i la instal·lació de regadiu.

    L'Associació d'Agricultors Torreblanquins s'encarregarà de treballar aquestos horts cedits pels seus propietaris a l'Ajuntament, en els quals es realitzaran proves ecològiques amb l'assessorament de la Conselleria i la col·laboració de l'Estació Experimental de Vila-real, la qual aporta les llavors.

    El regidor d'Agricultura, Carlos Garcia, ha explicat que 'la previsió és començar a plantar en el mes de maig, la qual cosa suposarà la posada en marxa d'un projecte pel qual s'han interessat molts propietaris i que ens permetrà aprofitar les marjals abandonades en els últims anys i potenciar la qualitat del nostre producte local'.

    Pujar