Castellano

El PP exigeix de nou resoldre les inundacions a la platja de Torreblanca davant la inacció d'un PSOE que segueix sense actuar passat un any

El PP exigeix de nou resoldre les inundacions a la platja de Torreblanca davant la inacció d'un PSOE que segueix sense actuar passat un any
  • Al setembre de 2021, i a proposta del PP, el ple va aprovar redactar un informe tècnic per a analitzar solucions a un problema que afecta desenes de residents i professionals

  • La portaveu del PP a Torreblanca, Tania Agut, va reclamar avanços al febrer davant un alcaldessa que es va mofar de la petició

  • Aquest cap de setmana diversos negocis no han pogut obrir per culpa del PSOE. “Torreblanca perd oportunitats amb un PSOE que ignora les seues necessitats"

La falta de solucions a les inundacions que un tram de la platja de Torreblanca pateix de manera periòdica des de l'any 2016, va obligar aquest cap de setmana al tancament de diversos negocis del litoral. “El problema no és nou. Es repeteix des que l'any 2016 el PSOE iniciara una reforma del passeig marítim. I hui segueix sense solucions malgrat que fa un any les demanem en ple”, explica la portaveu del PP a Torreblanca, Tania Agut.

La regidora, que ahir es va entrevistar amb els afectats “que pateixen un càstig injust al qual el PSOE no dona solucions”, va convertir de nou les demandes dels afectats en una iniciativa que portarà la setmana vinent al ple. “Exigim, d'una vegada per sempre, corregir els problemes d'evacuació que continuen afectant a Sant Joan i Alcalde Benito Bayarri en compliment de l'acord de setembre de 2021 promogut pel PP”.

La portaveu del PP a Torreblanca, que va registrar ahir aquesta nova iniciativa, recorda que la proposta aprovada el setembre passat “comprometia a l'alcaldessa a encarregar un informe tècnic per a definir les diferents solucions a implementar”. Un informe les conclusions del qual van ser emeses el 25 de març “i que hui no s'ha traduït en cap inversió per a corregir els problemes existents”.

Les conseqüències de tanta indolència es van tornar a materialitzar aquest cap de setmana amb motiu de les fortes pluges. “La inacció de l'alcaldessa socialista provoca pèrdues econòmiques a famílies que viuen dels seus negocis de restauració i genera problemes als residents d'aquests carrers”, explica Agut. “La solució plantejada pel tècnic proposava la contractació d'un estudi geotècnic i geològic que desenvolupara tastos cada 15 metres, així com un alçament topogràfic del passeig fins a les xarxes d'infraestructures dels carrers confrontants. Res s'ha fet”.

Per aquest motiu, en el PP “creiem que hi ha una altra manera de governar i gestionar Torreblanca. Amb l'escolta activa als nostres veïns i la defensa dels seus interessos per a solucionar els problemes que els fan mal”. “Demanarem de nou que s'actue, perquè la falta d'esforç de l'alcaldessa i l'abandó demostrat cap a aquests veïns és una absoluta falta de respecte i un càstig per a les seues economies”.

Al costat d'aquesta demanda, Agut reclama de l'alcaldessa “un pla d'acció temporal”. “Desconeixem quant temps pot demorar-se l'execució d'aquesta obra. No obstant això, fins llavors, l'alcaldessa ha de garantir als veïns totes les solucions al seu abast i els mitjans oportuns que garantisquen l'evacuació de pluvials i asseguren l'obertura dels seus negocis i el benestar dels residents. La incapacitat de l'alcaldessa no pot generar pèrdues als hostalers ni més problemes als veïns”.

Pujar