Castellano

Desarticulen un grup criminal que va segrestar un home a Torreblanca

Desarticulen un grup criminal que va segrestar un home a Torreblanca
  • Les detencions han tingut lloc a Almussafes en un operatiu de la Guàrdia Civil

MÉS FOTOS
Desarticulen un grup criminal que va segrestar un home a Torreblanca - (foto 2)

La Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló en el marc de l'Operació Boloñés, ha desarticulat una organització criminal que havia segrestat un home, per la qual cosa han sigut detingudes 6 persones, 3 homes i 3 dones de nacionalitat estrangera i s'ha procedit a l'alliberament del detingut il·legalment.

La Guàrdia Civil va començar la investigació el dia 29 del passat mes de Juliol quan van tindre coneixement que en la localitat de Torreblanca un home havia sigut segrestat segons participava un familiar, i que els segrestadors s'havien posat en contacte reclamant-li la quantitat de 74.000 euros en un període curt de temps a canvi de no causar-li lesions irreversibles.

Oberta la investigació corresponent, els agents van presenciar la realització de diverses trucades telefòniques rebudes, sent una d'elles una videotelefonada per part dels segrestadors al denunciant on s'observa a l'home segrestat amb lesions en el rostre. Iniciada l'operació amb la màxima celeritat, ja que hi havia múltiples indicis que feien témer per la vida del segrestat, i efectuada una reconstrucció de fets, els investigadors van aconseguir trobar identitats, mitjans de locomoció així com diferents mitjans de pagament utilitzats en els fets objecte de les investigacions.

L'eficaç col·laboració i comunicació amb l'Òrgan Judicial competent i la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Castelló, van possibilitar mesures d'investigació especials que van donar els seus fruits des dels primers moments. Després d'esbrinar l'immoble on podia trobar-se el segrestat, es va veure la necessitat de disposar, organitzar i coordinar un grup multidisciplinari d'especialistes de la Guàrdia Civil a resoldre aquest tipus de delictes, desplaçats des de Madrid i València.

El dia 30 de juliol, en un habitatge en la localitat d'Almussafes i amb l'oportú manament judicial d'entrada i registre es va accedir al lloc on es trobaven els autors del fet, amb l'alliberament de la persona segrestada, la qual va haver de ser conduïda a un centre mèdic per a ser tractada de les diverses lesions que li havien ocasionat.

També es va procedir a la detenció de 3 homes i 3 dones de nacionalitat estrangera i amb edats compreses entre els 21 i 49 anys, a l'aprehensió de dos vehicles utilitzats en el fet delictiu, a la confiscació de divers material i documentació i a la desarticulació de la totalitat dels components del grup criminal. En la ràpida resolució del cas ha sigut determinant la coordinació entre investigadors, òrgans de la judicatura i Fiscalia i la participació d'Unitats de la Guàrdia Civil amb altes capacitats.

L'actuació ha sigut realitzada per investigadors de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, amb el suport de la Unitat Especial d'Intervenció, Unitat Central Operativa, Grup Rural de Seguretat número 3 de València, Unitat Aèria de València de la Guàrdia Civil i la Comandància de la Guàrdia Civil de València.

Pujar