20 d’octubre de 2020 20/10/20

Teulada Moraira estudia l'estat de la posidònia

Teulada Moraira estudia l'estat de la posidònia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Teulada Moraira estudia l'estat de la posidònia - (foto 2)

  L'Ajuntament de Teulada Moraira col·labora amb l'Institut d'Ecologia Litoral cedint l'embarcació municipal Cap d'Or TM per a les labors de mostreig.

  Per vinté any consecutiu, el IEL realitza el programa POSIMED en el qual s'integra la investigació, l'educació ambiental i la participació i implicació ciutadana, en els problemes ambientals del litoral Mediterrani.

  Per a conéixer l'estat de les praderes de Posidònia oceànica es prenen dades, mitjançant busseig autònom, en estacions de mostreig distribuïdes de nord a sud de la província d'Alacant. Les dades que s'obtenen són densitat (nombre de feixos de Posidònia oceànica / m²) i cobertura (percentatge de recobriment de Posidònia oceànica).

  En el municipi de Teulada Moraira les immersions previstes s'estan realitzant en dues localitats de mostreig, enfront de les platges del Portet i entre les platges de L'Ampolla i Platgetes, totes elles guardonades amb el distintiu Bandera Blava l'any 2020. S'obtindran dades de densitat i cobertura de Posidònia oceànica.

  La Posidònia oceànica és una espècie bioindicadora d'una excel·lent qualitat de les nostres aigües marines. La presència d'aquesta planta que forma l'ecosistema més complex i important de la mar Mediterrània, és una prova evident que l'entorn marí gaudeix d'una bona qualitat i un bon estat de conservació. L'ecosistema que formen aquestes praderes està protegit en l'àmbit europeu (Directiva 92/43/CEE) per la gran biodiversitat d'espècies que alberga.

   

  Pujar