elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Teulada celebra les seues festes patronals en honor a Sant Vicent Ferrer de manera virtual

Teulada celebra les seues festes patronals en honor a Sant Vicent Ferrer de manera virtual

  Les festes patronals de Teulada haurien de celebrar-se en aquests moments, però davant la situació de crisi sanitària provocada pel covid-19 s'han ajornat a una data per determinar. Comissió de Festes 2020, l'Ajuntament, el Mitjà Digital Teulada Moraira i les associacions municipals  AMCT, la Colla el Falço, Grup de Dances Font Santa, la Coral Teuladina i el Cant jove no han volgut encara així deixar sense festes al poble i les celebraren de manera virtual.

  Els diferents actes virtuals es podran veure en les xarxes socials tant del Consistori, com de la Comissió de Festes i altres entitats col·laboradores. Les festes virtuals començaran hui, dimecres 15 d'abril, amb la “Nit d’Albades” a Teulada Moraira Digital.

  El pregoner, Joan Ivars, llançarà un missatge a tota la ciutadania el dijous a les 20.30 hores des del facebook de l'Ajuntament  de Teulada Moraira. Després d'ell, a Teulada Moraira digital es rememorarà el cercaviles i trasllat de Sant Vicent.

  La coronació virtual serà el divendres, amb una salutació de les reines i la presidenta de les festes des del facebook del Consistori a les 20.30 hores; després es rememorarà la coronació a Teulada Moraira digital i a les 22.00 hores hi haurà discomóvil en el facebook dels festers. 

  A les 9.00 hores començarà la programació festera del dissabte amb el toc de diana i a les 10.00 hores hi haurà un taller infantil per a fer flors.  A més, aqueix dia, es demana als veïns que pengen els seus brussós al balcó i pugen una foto amb el hastag #YoEmQuedeACasaDeFesta. La jornada continuarà amb un vídeo de pasdobles, un altre de l'orquestra Titanic i rememorant el dia del xiquet, l'ofrena i la nit de comissions.

  El diumenge, 19, serà el dia de les comissions. A les 12.00 hores serà el cant jove i a les 18.00 hores es podrà veure l'espectacle “Bona Gent” del Grup de Danses la Font Santa. A les 19.00 hores serà la Coral Teuladina la que posarà música a aquestes celebracions. Es rememorarà la baixada del sant i es podrà veure el vídeo “Andy i Lucas”.

  El dia del patró  a les 14. 00 hores hi haurà mascletà als balcons, que es faran utilitzant botelles d'aigua. A les 19.00 hores es convida al poble a cantar l'himne de Sant Vicent Ferrer als balcons. Després podrà veure's la marxa de la Verge del Major Dolor il·licitana, es rememorarà la processó i finalment hi haurà un vídeo de l'orquestra Vértigo.

  El dimarts es convida al poble a disfressar-se i pujar una foto amb el hastag #JoEmDisfrassePerFestes, a més es rememorarà la traca, les carrosses i el correfoc. El dimecres dia 22 a les 20.05 la Colla el Falçó i la AMCT interpretaran pasdoble als balcons.

  L'últim cap de setmana de festes començarà rememorant les quintades, per la qual cosa es demana que es traguen les bruses al balcó i es puge una foto amb #TeuladaSenceraEstàdeFesta. El diumenge, com a fi de festes, a les 19.00 hores es convoca una cacerolada als balcons i es demana que es pugen vídeos sota el hastag #FinsPrompteFestesdeTeulada.

  Pujar