elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Societat Lírica i Musical de Benissa presenta el concert de Santa Cecília 2021

La Societat Lírica i Musical de Benissa presenta el concert de Santa Cecília 2021
  • La Societat Lírica Musical de Benissa celebra la festa de Santa Cecília amb un gran concert en l'Auditori Teulada Moraira sota la direcció de Miguel Àngel Grau Martínez, junt amb diverses activitats organitzades pel col·lectiu.

MÉS FOTOS
La Societat Lírica i Musical de Benissa presenta el concert de Santa Cecília 2021 - (foto 2)

El concert porta per nom "Recomposicions Asimptomàtiques" títol clau que fa referència a la interpretació d'unes obres escrites en la dècada dels 80, però que en l'actualitat, uns 40 anys després, continuen estant entre les obres més selectes compostes per a bandes simfòniques. Altrament, aquest joc de paraules emprat en l'encapçalament del programa, té un doble sentit "La paraula recomposició ens evoca a l'esperit de superar aquesta dolenta etapa que hem viscut els humans i la capacitat necessària de refer-se i tornar a recompondre l'estabilitat emocional i social que teníem abans de la pandèmia" tal com manifesta Miguel Àngel Grau i Martínez, director de la Banda de Benissa.

En aquest concert, seguint la dinàmica usada anteriorment, la banda estarà formada per dos grups els quals porten per nom "Els BANDarres" format per 59 músics, la major part dels quals conformen les noves incorporacions a la banda i "Els BANDúrrios" el qual el conformen 61 músics/intèrprets.

La primera part d'aquest (concert) serà protagonitzada per "Els BANDarres", els quals encetaran el repertori musical amb el pasdoble "MAIDO", escrit pel compositor de Muro d'Alcoi, José Rafael Pascual Vilaplana, com a regal d'aniversari per a la seua dona trompetista en l'any 1998.

Seguidament, la primera de les obres que s'interpretarà serà "HIGLIGHTS FORM CHESS", una selecció de peces del Musical compost en 1834 per Benny Andersson i Bjön Ulvaeus integrants del grup suec ABBA, i adaptades per a banda simfònica pel mestre holandés Johan del Meij. En aquestes es relata la història d'un triangle amorós en el torneig mundial, entre els dos jugadors i la mànager d'un d'ells que s'enamora del contrincant.

Aquesta primera part finalitzarà amb l'obra "EL CAMINO REAL", escrita en 1985 pel compositor nord-americà Alfred Reed, del qual seria el 100 aniversari del naixement. En aquesta, es fa referència a la via de comunicació terrestre que unia les missions catòliques de l'Alta i la Baixa Califòrnia. La peça musical està dividida en tres parts les quals integren una sèrie de progressions harmòniques característiques del flamenc, en la primera i la tercera la protagonista és la Jota a diferència de la segona on s'adopta un tempo lent basat en el fandango.

La segona part vindrà a càrrec del grup "Els BANDúrrios". Primerament, interpretaran un pasdoble diferent, escrit en 1991 pel compositor de Cocentaina Josep Vicent Egea Insa, on es fusiona el jazz amb l'estructura del pasdoble tradicional.

A continuació, s'interpretarà "THE YEAR OF THE DRAGON", una obra simfònica separada en tres moviments composta pel mestre londinenc Philiph Sparke en 1984. En les diferents parts que conformen l'obra es troben ritmes i progressions d'acords que mostren la influència de compositors del segle XX.

Per tancar el concert i tornant a la celebració centenària del compositor Alfred Reed, aquest grup presentarà l'obra simfònica "PRAISE JERUSALEM!" del 1986. Aquesta peça està basada en la melodia d'un himne armeni de caràcter religiós del segle VII, del qual es presenta una versió del tema principal en la introducció seguida de cinc variacions del mateix enllaçades entre elles conduint cap a un grandiós final.

Des de Societat Lírica i Musical de Benissa es vol convidar al concert "Recomposicions Asimptomàtiques" el dissabte 27 de novembre, a les 19:00 h a l'Auditori Teulada-Moraira". A més, recordar que la venda d’entrades continua oberta en la tenda Lucas al Carrer Sant Nicolau 45 de Benissa i, el mateix dia del concert, també es podran adquirir en l’Auditori Teulada Moraira.

Pujar