elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"El Repte del Reciclatge" arriba a Teulada Moraira de la mà d'Ecoembes

"El Repte del Reciclatge" arriba a Teulada Moraira de la mà d'Ecoembes

  Els pròxims dies 25 i 30 de setembre se celebrarà a Moraira i a Teulada respectivament, "El Repte del Reciclatge" on els ciutadans podran participar en diferents activitats lúdiques i educatives per a conéixer de primera mà la necessitat de reciclar de manera correcta i els seus beneficis per al medi ambient.

  La iniciativa, impulsada en el municipi a través de Teumo Serveis delegada al regidor Héctor Morales, està promoguda per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de residus MARE.

  Els dies 25 i 30 de Setembre, els nuclis de Moraira i Teulada rebran una visita molt especial: el Comando del Reciclatge. Es tracta d'una acció de conscienciació i informació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es depositen en els contenidors grocs (llaunes, bricks i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper) plantejada com una competició entre municipis.

  Es premiarà al municipi que aconseguisca incrementar els resultats de reciclatge d'envasos i millorar l'aportació tant d'envasos (llandes, bricks i envasos de plàstic), com d'envasos de paper i cartó. S'han establit dues categories de premis de 4.000 € i 2.000 € que en el cas que Teulada Moraira resulte guanyadora del repte es destinarà a Càritas de Teulada Moraira i a Creu Roja de Teulada Moraira. Per al mesurament de resultats, es comptabilitzaran els envasos recuperats des del dia 1/10/2020 al 31/11/2020. Aquestes dades es compararan amb els obtinguts el mateix període de l'any 2019

  Accions:

  • Divendres 25 de setembre una carpa identificativa amb el "Repte del Reciclatge" s'instal·larà en el Mercat de Moraira, en el pàrquing de la Sort.

  El repte romandrà en aquest emplaçament realitzant diferents activitats per a interactuar amb la població amb l'objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. A més, una part de l'equip recorrerà els principals carrers de la localitat; Doctor Calatayud, avinguda de Madrid, avinguda de la Pau i mercat d'Artesania explicant el repte i la importància de reciclar per al medi ambient.

  Aquest mateix dia, a les 11.00 h del matí es realitzarà en La Senieta una xarrada dirigida als veïns de la localitat.

  • El dimecres 30 de setembre el repte es desplaçarà al Mercat de Teulada (plaça del VI Centenari) Aquest mateix dia, a les 11.00 h del matí es realitzarà en la Sala d'actes de l'Ajuntament (avinguda de Santa Caterina, 2) una xarrada per als veïns de Teulada.

  Héctor Morales regidor de Teumo Serveis, ha comentat "El nostre municipi està molt conscienciat amb el reciclatge i pot comprovar-se en els resultats de recollida d'envasos d'anys anteriors. Però això no vol dir que no es puga millorar, campanyes de sensibilització com "El repte del reciclatge" són importants per a recordar la necessitat de respectar i cuidar el nostre entorn.
  A més anime als veïns de Teulada Moraira a fer aquest esforç de reciclatge per a així optar al premi del repte i ajudar a les persones més necessitades a través de Càritas i Creu Roja"

  Pujar