elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Teulada Moraira es reuneix amb el sector agrícola per a conéixer el seu estat i estudiar mesures d'ajuda

L'Ajuntament de Teulada Moraira es reuneix amb el sector agrícola per a conéixer el seu estat i estudiar mesures d'ajuda

    L'Ajuntament de Teulada Moraira es va reunir la setmana passada amb representants del sector agrícola  per a conéixer el seu estat i estudiar possibles mesures d'ajuda per les pèrdues produïdes a conseqüència de la pandèmia del COVID-19.

    El principal tema de la reunió, a la qual  va assistir l'alcaldessa, Rosa Vila, i el regidor d'Agricultura i Pesca, Alejandro Llobell, era l'exposició per part del sector dels danys causats a la vinya en general per l'actual plaga de conills de muntanya que es troben en el camp teuladí. Això és degut a la nul·la activitat en el camp per part dels agricultors provocada pel confinament.

    A la reunió van assistir els representants de ASAJA, AVA, JOVES AGRICULTORS, COAG, l’ Associació de Agricultors de Raïm de Moscatell i la Cooperativa Sant Vicente Ferrer. Els membres del sector van exposar que els els danys estimats en aquests mesos  poden considerar-se -mancant una quantificació exacta- d'entre 60.000-80.000 quilos les pèrdues econòmiques dels quals finals poden ascendir a més de 100.000 €.

    A part de l'actual plaga de conills de muntanya, també es van considerar  els danys permanents causats pel tudó i els senglars, la presència dels quals en el camp teuladí augmenta d'any en any. Finalment, es van acordar prendre les mesures necessàries per a buscar solucions davant  la Conselleria d'Agricultura per a pal·liar, d'alguna manera, els danys econòmics causats directament pel COVID-19.

    Pujar