elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Teulada Moraira pren mesures per a protegir de l'erosió la platja de Platgetes

L'Ajuntament de Teulada Moraira pren mesures per a protegir de l'erosió la platja de Platgetes

    L'Ajuntament de Teulada Moraira a través de la Regidoria de Platges delegada a Carlos Martínez, ha decidit iniciar una sèrie d'actuacions per a protegir el nostre litoral i particularment aquesta platja, ja que, actualment sofreix un procés erosiu que està perjudicant les condicions i característiques d’aquesta.

    A causa de l'important procés erosiu que està sofrint la platja de Platgetes a conseqüència dels últims temporals, l'onatge i la intervenció mecànica de neteja diària que realitza un procés d'arrossegament que resulta perjudicial per a la platja, s'ha decidit que a partir d'avui no es recollirà el 100% de la posidònia per a així crear una barrera protectora natural amb aquest element i realitzar un impacte menor amb la maquinària utilitzada. D'aquesta manera, es revertirà en part aquest procés erosiu.

    El Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), que té l'objectiu de preservar i protegir la costa de la Comunitat Valenciana, cataloga aquest espai com una platja natural i per tant s'ha de ser acurat en què les accions no modifiquen la seua dinàmica.

    El Regidor ha explicat "És important entendre la naturalesa i característiques que posseeix la nostra costa per a preservar-la adequadament. Apostem per buscar intervencions naturals per a la restauració que permeten que les nostres platges tinguen un futur sostenible. El nostre objectiu és preservar i protegir perquè les presents i futures generacions puguem continuar gaudint d'elles."

    Pujar