elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament reparteix producte fitosanitari contra la Xylella fastidiosa

L'Ajuntament reparteix producte fitosanitari contra la Xylella fastidiosa

    L'Ajuntament de Teulada Moraira ha iniciat el repartiment, entre els agricultors de la zona, del fitosanitari Karate Zeon (Lambda cihalotrin 10%) cedit per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a realitzar tractaments per a combatre els vectors del bacteri Xylella fastidiosa.

    Els agricultors que tinguen una parcel·la en la zona infectada localitzada dins del terme municipal de Teulada (per a identificar les parcel·les es pot consultar la web http://sigpac.gva.es/visor/ activant en el desplegable de la dreta la capa de Xylella) i que desitgen obtindre aquest producte hauran d'acudir proveïts del carnet de manipulador de productes fitosanitaris a les dependències de la Regidoria de Medi Ambient a l'Ajuntament amb la finalitat d'emplenar el formulari corresponent per al lliurament d'aquest. El repartiment es realitzarà de dilluns a divendres en horari de 12.30 a 14.30 hores fins a esgotar existències.

    El producte fitosanitari que es repartirà està destinat, en principi, per als cultius d'ametler, olivera i fruiteres d'os. No obstant això, els agricultors que tinguen una parcel·la en la zona infectada i presenten a l'Ajuntament la notificació remesa per la Conselleria podran rebre, a més, producte per a tractar un altre tipus de cultius (fruiters, cítrics, vinya i erms).

    Es recomana que els tractaments es realitzen al llarg del mes de març i fins a mitjans mes d'abril.

    Pujar