4 de juny de 2020 4/6/20

L'Ajuntament reparteix producte fitosanitari contra la Xylella fastidiosa

L'Ajuntament reparteix producte fitosanitari contra la Xylella fastidiosa - (foto 1)

    L'Ajuntament de Teulada Moraira ha iniciat el repartiment, entre els agricultors de la zona, del fitosanitari Karate Zeon (Lambda cihalotrin 10%) cedit per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a realitzar tractaments per a combatre els vectors del bacteri Xylella fastidiosa.

    Els agricultors que tinguen una parcel·la en la zona infectada localitzada dins del terme municipal de Teulada (per a identificar les parcel·les es pot consultar la web http://sigpac.gva.es/visor/ activant en el desplegable de la dreta la capa de Xylella) i que desitgen obtindre aquest producte hauran d'acudir proveïts del carnet de manipulador de productes fitosanitaris a les dependències de la Regidoria de Medi Ambient a l'Ajuntament amb la finalitat d'emplenar el formulari corresponent per al lliurament d'aquest. El repartiment es realitzarà de dilluns a divendres en horari de 12.30 a 14.30 hores fins a esgotar existències.

    El producte fitosanitari que es repartirà està destinat, en principi, per als cultius d'ametler, olivera i fruiteres d'os. No obstant això, els agricultors que tinguen una parcel·la en la zona infectada i presenten a l'Ajuntament la notificació remesa per la Conselleria podran rebre, a més, producte per a tractar un altre tipus de cultius (fruiters, cítrics, vinya i erms).

    Es recomana que els tractaments es realitzen al llarg del mes de març i fins a mitjans mes d'abril.

    Pujar