elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament rebutja les al·legacions de la mercantil i avança en municipalitzar la recollida de fems i neteja viària

L'Ajuntament rebutja les al·legacions de la mercantil i avança en municipalitzar la recollida de fems i neteja viària
  • L'edil Héctor Morales, conseller delegat de l'empresa pública Teumo, va explicar que la gestió directa d'aquests serveis estalviarà més de 310.000 euros al Consistori

Teulada Moraira, 6 de març de 2020.- El Ple de l'Ajuntament de Teulada Moraira ha rebutjat hui, en sessió extraordinària convocada en 24 hores a causa de la urgència, les al·legacions presentades per la mercantil Foment de Benicàssim SA contra la decisió del consistori d'assumir per gestió directa els serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i de l'ecoparc, neteja viària, de platges, cales i litoral del municipi. Amb 9 vots a favor s'ha rebutjat el recurs interposat per l'empresa i s'avança en la decisió de l'Equip de Govern d'assumir aquests serveis directament, la qual cosa permetria un estalvi de diners públics superiors als 310.000 euros.

Sobre aquest tema, l'edil de Contractació, Obres i Infraestructures i Servei Públic Teumo, Héctor Morales, ha explicat que “la decisió de no adjudicar aquest contracte a cap empresa té a veure amb una raó de pes i de caràcter econòmic. Els càlculs dels equips tècnics diuen que la gestió directa suposaràs un estalvi de 247.759 euros, més les despeses de finançament als quals no seria necessari recórrer, altres 63.178 euros. En total més de 310.000 euros que s'estalvia l'Ajuntament i, per tant, els veïns”.

Des del seu punt de vista, l'empresa municipal Teumo està capacitada per al desenvolupament d'aquesta activitat perquè té una experiència en aquesta mena de servei i compta amb capacitat financera per a escometre les inversions que són necessàries. En aquest sentit, Morals ha afirmat que “gràcies al superàvit de 2019 s'ha destinat més de 784.000 euros en inversions per a adquirir nous camions per a la recollida de residus; i comptem en aquest 2020 amb un superàvit de quasi quatre milions d'euros que també pot ser destinat a inversions i maquinària necessària per a oferir aquest servei amb plenes garanties”.

Els informes tècnics amb els quals s'ha pres la decisió de rebutjar les al·legacions de la mercantil consideren que, amb la gestió directa, l'Ajuntament estalvia una important quantitat d'IVA, no ha de pagar el benefici industrial que qualsevol empresa ha de repercutir perquè li siga rendible el contracte, ni la consegüent despesa de finançament que abans de necessitava per a aquestes operacions.

En el ple, l'edil i conseller delegat de Teumo ha desgranat que els canvis normatius estatals sobre la destinació del superàvit dels comptes municipals permeten que les entitats locals puguen realitzar inversions en la recollida, eliminació i tractament de residus. Sense que això supose trencar la ‘regla de despesa’ de control pressupostari del Ministeri d'Hisenda.

“Especialment ara, ha comentat Morals, que aquest Ajuntament té un deute zero”. Morales ha apuntat que “aquest Ajuntament, aquest Equip de Govern i aquest regidor com a responsable del funcionament de Teumo està compromés en la millor gestió possible dels nostres recursos, sense que es minve la qualitat dels serveis. Convençuts que el públic pot oferir garanties de qualitat, eficiència i eficàcia al ciutadà”.

 

Pujar