elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Temps turbulent aquest pont de desembre amb fred, pluja i neu a zones altes

Temps turbulent aquest pont de desembre amb fred, pluja i neu a zones altes
  • A la Comunitat Valenciana s'espera un temps més suau encara que compte si té pensat ixir

El Pont de la Constitució portarà un temps insegur a causa de les pluges intermitents i hi haurà possibilitat de nevades, això darrer sobretot en zones de muntanya, tal com afirma José Antonio Maldonado, director de meteorologia de Meteored.

Aquest divendres i dissabte, es produiran precipitacions al terç nord que arribaran, amb menor intensitat, a altres regions de la meitat septentrional peninsular. A les serralades del centre seguirà nevant, especialment a les disposades més al nord. Tindrem un ascens lleuger de les temperatures diürnes i dominaran els vents del nord-oest amb ratxes intenses a Galícia, els Pirineus, l'Empordà ia l'arxipèlag balear. Les Canàries tindrà forts alisis.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, després dels darrers dies de vent amb alerta per fortes ratxes, el cap de setmana es presenta amb cels clars i lleugera pujada de les temperatures fins diumenge.

Diumenge amb invasió d'aire polar

Diumenge, l'arribada d'una massa d'aire fred i humit del nord reforçarà les precipitacions a les regions cantàbriques i als Pirineus. A la resta de la meitat septentrional i el Sistema Central també plourà, però de forma no tan intensa. A l'arxipèlag balear es podria produir algun xàfec, igual que a les zones muntanyoses del sud-est i al nord de Tenerife o Gran Canària. Nevarà als Sistemes Ibèric, Central i muntanyes del sud-est, així com a la Cordillera Cantàbrica i als Pirineus, on seran significatives.

Hi haurà una baixada generalitzada de les temperatures, sobretot al nord. Els vents del nord i del nord-oest dominaran al territori peninsular i les Balears. A les Canàries continuaran els alisis.

Final de pont borrascós

Durant el Dia de la Constitució arribarà un front atlàntic al nord-oest peninsular que causarà precipitacions al terç superior, la Serralada Ibèrica i el Sistema Central; encara seran persistents al litoral cantàbric i Pirineus. A les Balears i zones muntanyoses del sud-est peninsular podrien arribar a produir-se alguns xàfecs puntuals, i als sistemes muntanyosos es mantindran les nevades. Amb tot això, es produirà un lleuger ascens de les temperatures i el vent bufarà de component est i nord-oest. A les Canàries seguiran els alisis.

Dimarts i dimecres existeix la possibilitat que apareguin noves borrasques atlàntiques i que diversos fronts creuen la Península, amb especial incidència a les regions dels vessants atlàntic i cantàbric, on es generaran precipitacions generalitzades.

Pujar