2 de desembre de 2020 2/12/20

El temporal deixa al seu pas platges inundades i carreteres tallades en tota la Comunitat

El temporal deixa al seu pas platges inundades i carreteres tallades en tota la Comunitat - (foto 1)
  • Alacant i València els més afectats per aquest fort temporal que continuarà fins al divendres

La setmana passada l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) actiu diversos avisos per fortes pluges en la Comunitat Valenciana i així s'han complit. I és que aquesta jornada de dilluns ha deixat importants precipitacions i inundacions, sobretot a Alacant - en concret a la Marina Alta - i a València, on han sigut activades l'alerta taronja i groga, respectivament.

En tots dos províncies, les fortes precipitacions han anat acompanyades de ratxes de vent, sent forts en la costa i fluixes o moderades a l'interior.

Entre els municipis més afectats per aquests fenómenos meteorològics, es troben Dénia, Xàbia i Alacant on les platges s'han vist negades per l'aigua i nombroses carreteres i carrers han sigut tallades al trànsit. Dénia ha sigut el més afectat per aquestes intenses precipitacions, registrant-se un total de 84,6 litres per metre quadrat en la zona de Saint Lucia, segons les dades que ha proporcionat la Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet).

Les zones més afectades

El fort temporal ha arribat amb força a Dénia, sent necessària la intervenció dels efectius del parc comarcal de bombers hagen d'actuar sobre les 9.30 hores ajudant a un vehicle que havia quedat atrapat en la rotonda de la platja de la Marineta Cassiana, a causa de la pujada de l'aigua en aqueix vial i al fet que el conductor s'havia espantat. No obstant això, aquesta intervenció ha sigut ràpida i han tornat prompte a la base.

Al costat d'ella, li segueix Xàbia on les fortes precipitacions han afectat sobretot en l'Arenal, l'entrada de Xàbia, Gata de Gorgos, ja que l'aigua en aquests llocs sobrepassa les voreres deixant carrers com a rius. Segons les dades reflectides per Meteoxábia, entre les 8 i 9 del matí s'han acumulat prop de 36 litres per metre quadrat en la zona dels Barranqueres i en l'Arenal, registrant a les 10 hores un total de 48 litres per metre quadrat, tornant estar l'avinguda de la Llibertat inundada.

Passades les 10 hores, en la zona del port s'havien acumulat ja els 46 litres i en el centre històric prop de 45 litres i la dada més significant, fins al moment, es registra en la zona del Camp de golf de Xàbia amb 54 litres. I és que aquesta situació ha portat a l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, a activar el Cecopal (Centre de Coordinació Operatiu d'Emergències Locals), amb l'objectiu de seguir l'evolució d'aquest fort temporal i poder prendre les mesures pertinents.

La jornada d'aquest dilluns a Gandia també ha estat marcada per les fortes precipitacions. Segons dades del *Aemet i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, en les últimes 24 hores s'han registrat pluges de fins a 71 litres per metre quadrat a la Font d'En Carrós, 61 litres a Gandia, 55 litres en *Bellreguart, 47,8 litres a Pinet, 31,8 litres a Rótova, 25 litres a Simat de la Valldigna i 16 litres per metre quadrat en l'embassament de Bellús, entre altres municipis.

En el cas de València, el litoral es troba en nivell groc d'emergència per pluges, esperant-se precipitacions de fins a cent litres per metres quadrats en dotze hores. A més, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), en el litoral nord de València s'han acumulat pluges de 50 litres per metre quadrat en una hora, mentre que en el litoral sud s'han registrat precipitacions de cent litres en dotze hores.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia aquest fort temporal continuarà fins divendres que ve, per això seguirà activada l'alerta groga a València i la taronja a Alacant.

Pujar