26 de novembre de 2020 26/11/20

El temporal en la Comunitat deixa fins a 140 litres en diversos punts i ratxes de vent de fins a 93 km/h

El temporal en la Comunitat deixa fins a 140 litres en diversos punts i ratxes de vent de fins a 93 km/h - (foto 1)
  • Arbres caiguts, tancament de parcs i suspensió d'actes, les principals conseqüències

MÉS FOTOS
El temporal en la Comunitat deixa fins a 140 litres en diversos punts i ratxes de vent de fins a 93 km/h - (foto 2)
El temporal en la Comunitat deixa fins a 140 litres en diversos punts i ratxes de vent de fins a 93 km/h - (foto 3)
El temporal en la Comunitat deixa fins a 140 litres en diversos punts i ratxes de vent de fins a 93 km/h - (foto 4)
El temporal en la Comunitat deixa fins a 140 litres en diversos punts i ratxes de vent de fins a 93 km/h - (foto 5)

L'alerta groga per fortes precipitacions i ratxes de vent contínua activada en tota la Comunitat València que porta immersa des de dijous passat en una borrasca que de moment ha deixat fins a 140 litres en alguns punts i ratxes de vent que han aconseguit els 93 quilòmetres hora.

Entre les localitats més afectades per les fortes pluges es troben Énguera (València) on des del dijous s'han registrat 139,2 litres per metre quadrat, seguida de les localitats castellonenses de Moixent i Alcudia de Veig on s'ha arribat als 131,6 i 117,2 litres per metre quadre respectivament. A més, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a la província d'Alacant s'han registrat 117 litres a Saix i 116 en el aeroport d'Alacant. 

Però a més de les fortes precipitacions, aquestes han anat acompanyades d'importants ratxes de vent provocant caigudes de arbres i el tancament de parcs i ports en les tres províncies. Segons les dades facilitades per AEMET, les localitats més afectades han sigut l'aeroport de València (93km/h), Villena (77 km/h) Castelló (71 km/h) i Rojals (76 km/h). 

Conseqüències

El temporal ha deixat importants conseqüències en les tres províncies de la Comunitat, i des d'Emergències demanen a la ciutadania que extremen les precaucions sobretot en les zones de costa i en aquelles amb gran presència d'arbres. 

A la província de València, els ports de València, Sagunt i Gandia han sigut tancats al trànsit marítim a causa del mal temps, i des de l'Ajuntament de València han aconsellat a la ciutadans que evite fer ús dels parcs i que en carrers amb arbratge extreme la precaució. A causa de les fortes ratxes de vent han sigut diversos els arbres que han sigut vençuts i s'han precipitat fins al sòl, alguns en zones tan cèntriques com el Carrer Marqués de Sotelo. Com a mesura de seguretat tots els parcs amb tanca de la ciutat romandran tancats fins a un altre avís.

Per part seua, a la província de Castelló el cos provincial de Bombers han atés un total de 15 serveis relacionats amb el vent la majoria relacionats amb la caiguda de branques sobre la calçada. A més, en la localitat de Borriana les ratxes de vent han provocat la caiguda de senyals de trànsit i arbres sobre alguns vehicles.

Finalment, a la província d'Alacant els efectes de la pluja i les ràfegues de vent durant la matinada i el matí d'aquest dissabte han provocat alguns danys en el nucli urbà, amb caiguda d'una palmera sobre un vehicle al carrer General Espartero, enfront del número 134, la caiguda d'un arbre sobre un immoble en la zona de Campoamor i inundacions en alguns trams de la Via Parc, amb cotxes detinguts.

Previsió pròxims dies 

De cara als pròxims dies, l'Agència Estatal de Meteorologia manté activa l'alerta groga en tota la Comunitat. Segons la seua previsió, el cel es mantindrà cobert amb precipitacions ocasionals que podran ser persistents i localment fortes en el nord d'Alacant i sud de València.

Respecte a les temperatures, es mantindran sense canvis importants encara que aniran acompanyades de ratxes de vent que poden ser forts en les zones del litoral i en àrees de muntanya.

Pujar