elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les tempestes no donen treva: alerta groga per pluges a València i Alacant aquest dimarts

Les tempestes no donen treva: alerta groga per pluges a València i Alacant aquest dimarts
  • Descens brusc de les temperatures, especialment a València i Castelló, i dimecres s'espera la pitjor jornada

El mal temps no dóna treva aquest dimarts a la Comunitat Valenciana. Després de les fortes pluges de dilluns a la vesprada en alguns punts de Castelló, Alacant i València, es repeteix la mateixa previsió per aquest dimarts. Plourà, amb intensitat i en forma de tempestes i això obliga a activar l'alerta groga a partir de migdia a les províncies d'Alacant i València.

Unes pluges que venen acompanyades d'un descens generalitzat de les temperatures. Si la setmana passada rondàvem els 30ºC, aquest dimarts no superarem els 22ºC a València i els 23ºC a Castelló. A Alacant si podrien arribar als 28ºC. Pel que fa a les mínimes entre els 16ºC i els 18ºC en les tres capitals de província.

Així, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia, les tempestes podran ser localment fortes al terç sud i remetran durant el matí, disminuint a la vesprada a intervals ennuvolats, excepte en els litorals sud de València i nord d'Alacant, on es esperen xàfecs ocasionalment amb tempesta que podran ser localment fortes i persistents, i sense descartar que s'estenguen a zones properes.

A la resta, intervals ennuvolats, amb probables xàfecs dispersos i ocasionals durant la segona meitat del dia. Les temperatures mínimes aniran en lleuger descens però les màximes en descens, localment notable a l'interior de València. A Alacant, vent de nord-est fluix a l'interior i moderat al litoral; en la resta, variable fluix predominant la component est a la vesprada, i amb nord-oest moderat a primeres hores al nord de Castelló.

Dimecres, la jornada més complicada

Per aquest dimecres l'Agència Estatal de Meteorologia preveu la jornada més complicada i, de fet, hi haurà alerta a tota la Comunitat Valenciana per tempesta que podran ser localment fortes i persistents al nord de Castelló i en els litorals sud de València i nord d'Alacant .

Pujar