23 de novembre de 2020 23/11/20

Compromís demana a Foment acabar amb la perillositat de l'estació de Tavernes de la Valldigna

Compromís demana a Foment acabar amb la perillositat de l'estació de Tavernes de la Valldigna - (foto 1)

  Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han realitzat diverses preguntes al Govern davant la lamentable situació de perillositat en què es troba l'estació de Tavernes de la Valldigna.

  En el present segle XXI els veïns de Tavernes i els usuaris de l'estació estan veient com s'estan endreçant algunes estacions de tren, però a la seua estació de Rodalies segueix sense executar-se un pas subterrani, de manera que encara han de seguir creuant per les vies per poder accedir a la línia que connecta la Vall amb València, "una pràctica molt perillosa", han assenyalat els senadors després de reunir-se amb l'alcalde de la localitat.

  El primer edil, Jordi Juan, ha assenyalat que "no pot ser que a hores d'ara la gent estiga encara creuant vies per poder agafar un tren una cosa que, a més de donar molt mala imatge com a destinació turística, és d'una evident perillositat i negligència, pel que demanem actuacions urgents a l'estació".

  En moltes ocasions, assenyalen els senadors en la seua pregunta "el perill augmenta, ja que el tram entre Tavernes i Cullera és d'una única via, de manera que els trens han d'esperar a l'estació de la Valldigna fins que es creuen el comboi d'anada i el de tornada. Així doncs, els usuaris han de treure el cap a meitat de la via passant per davant de la locomotora que està parada per veure si ve un altre tren i poden creuar les vies o no".

  Les inversions d'Adif són de competència estatal. En el veí municipi de Xeraco sí que s'han pres decisions i es construirà un pas subterrani abans de l'estiu, encara que no hi ha data concreta per a l'actuació de Tavernes.

  Els senadors de Compromís van a realitzar un seguiment d'aquest tema, proposar si cal una compareixença al Senat o moció i abordaran la problemàtica en la pròxima reunió, sol·licitada ja, amb el ministeri de Foment per parlar del Pla de rodalies, de la situació dels trens al Maestrat, del tren de la costa, la manca d'accessibilitat d'algunes estacions i del desenvolupament de les obres del Corredor.

  Pujar