3 de desembre de 2020 3/12/20

Del súper a la nostra taula: Rànquing dels millors tortells de Reis

Del súper a la nostra taula: Rànquing dels millors tortells de Reis - (foto 1)
  • Un tortell d'una coneguda cadena de supermercats ha sigut triat com el millor per a prendre aquest Nadal

El dia 6 de gener és imprescindible que estiga damunt de la taula el tortell de Reis. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) s'ha posat a la feina per a esbrinar quin és el millor, en relació qualitat i sabor.

Van comprar i van comparar en alguns dels principals supermercats 9 tortells farcits de nata envasats per a trobar el millor. Ahorramás, Alcampo, Aldi, Carrefour, Dia, El Corte Inglés, Eroski, Lidl i Mercadona van ser els triats.

Un grup d'experts pastissers va degustar els tortells i van valorar l'etiquetatge, la seua qualitat nutricional i la qualitat dels greixos emprats, quedant en aquestes posicions:

1r DIA TORTELL AMB NATA

2n EROSKI TORTELL DE NATA 100%

3r ALCAMPO TORTELL DE REIS AMB NATA

4t EL CORTE INGLÉS TORTELL DE NATA

5é AHORRAMÁS TORTELL DE REIS FARCIT

6é MERCADONA TORTELL FARCIT AMB NATA

7é ALDI TORTELL FARCIT

8é CARREFOUR TORTELL FARCIT

9é LIDL TORTELL SABOR NATA

La massa tradicional del tortell s'elabora amb mantega. Dels anteriors, només Eroski i Dia usen únicament mantega. En els tortells de Ahorramás i El Corte Inglés la mantega està mesclada amb altres olis vegetals i la resta mescla diversos greixos i olis vegetals.

El farcit de nata hauria de ser realment de nata de llet, però no sempre és així en els tortells envasats. Usen només nata en el farciment Alcampo, Dia, El Corte Inglés i Eroski. Ahorramás, Mercadona i Lidl mesclen nata i greixos vegetals. Els altres, usen un preparat de greixos vegetals.

Pujar