13 de juliol de 2020 13/7/20

Xarrada informativa sobre el programa Ribera Impulsa

Xarrada informativa sobre el programa Ribera Impulsa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Xarrada informativa sobre el programa Ribera Impulsa - (foto 2)

  El pròxim dijous, 27 d'abril, es celebrarà al saló d'actes de la Mancomunitat de la Ribera Baixa una xerrada informativa sobre el innovador programa Ribera Impulsa, a les 11:30 hores per tal d'informar a la ciutadania dels avantatges i el funcionament del programa. El consistori suecà s'ha sumat també a este projecte. La ciutat serà seu activa d'este nou programa, junt amb Almussafes (Ribera Baixa) i Alzira, Carcaixent i la Pobla Llarga (Ribera Alta), que buscarà abordar la creació d'empreses i foment de l'ocupació des d'un esperit innovador, fugint dels protocols establerts que han quedat caducs i obsolets.

  Es tracta d'un projecte d'innovació social, integral, participatiu i dinàmic per a millorar l'ocupabilitat i fomentar l'empreniment social a la comarca. El programa està subvencionat pel SERVEF a través del PATER, el Pacte Territorial per a l'Ocupació a la Ribera.

  L'objectiu és millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades mitjançant un procés que afavorisca la innovació en l'àmbit de l'emprenedoria, l'economia social, el desenvolupament local i les condicions d'ocupabilitat per a aconseguir la inserció laboral per compte propi o aliè.

  Un programa experimental i innovador

  Per les seues característiques, Ribera Impulsa està considerat  un projecte experimental i innovador. Tal com explica la regidora titular de l'Agència de Desenvolupament Local, Isabel Jiménez, este proposa un canvi d’enfocament amb els principis de l’economia participativa, amb una metodologia participativa i solidària en la qual s’implica de manera activa a les persones utilitzant les xarxes i recursos locals ja existents. El programa compta amb la col·laboració de diferents professionals dels àmbits públic i privat que intervindran aportant els seus coneixements i experiències i utilitzant tècniques i dinàmiques construïdes i contrastades en projectes realitzats a nivell europeu.

  A través de sessions individuals i col·lectives, el projecte intentarà que els participants es desprenguen dels comportaments passius associats de forma tradicional a la persona en atur. El programa proposarà una sèrie d’actuacions de motivació i reforç personal a través de les quals la persona en atur passa a tenir una actitud proactiva i de treball en equip que crida al canvi i a l’acció i al descobriment de les competències i habilitats que disposen per a trobar treball o desenvolupar el seu projecte empresarial.

  Els participants en el projecte tindran també l’oportunitat de simular, en la fase final, la posada en marxa d’una cooperativa de treball associat amb la seua creació, gestió i funcionament  i per a això comptaran amb un ampli equip d’experts en diversos àmbits.

  Inscripcions

  La posada en marxa d'este nou pla serà imminent i es desenvoluparà en els pròxims mesos, fins al pròxim setembre. Per a les sessions col·lectives es formaran cinc equips (un per cada punt d'atenció), d'entre 10 i 15 participants, per tant les places seran limitades. Aquells que estiguen interessats en participar-hi hauran d'adreçar-se al correu lariberaimpulsa@gmail.com o al departament de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) de l'Ajuntament de Sueca.

  Pujar