27 d’octubre de 2020 27/10/20

Sueca torna a pujar a la caravana valenciana de la MICE

Sueca torna a pujar a la caravana valenciana de la MICE - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sueca torna a pujar a la caravana valenciana de la MICE - (foto 2)
  Sueca torna a pujar a la caravana valenciana de la MICE - (foto 3)

  La localitat s'ha bolcat en la sisena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu MICE. Sueca celebrava, este dijous, el dia gran de la MICE Inclusiva convidant a totes  les xiquetes i els xiquets participants a sumar-se a esta festa de l'audiovisual educatiu. Més de 400 escolars s'han concentrat este matí a la plaça de l'Ajuntament i s'han dirigit després, en una cercavila festiva i acompanyats de tabal i dolçaina, cap al Centre Municipal Bernat i Baldoví, la instal·lació que acull les activitats programades en el festival.

  La MICE és un espai audiovisual d’educació en la imatge, de diversió, d’estudi, de cinema, de festa i d’intercanvi d’experiències. Un festival valencià arrelat a la nostra cultura que exporta al món l’excel·lència del treball audiovisual en les aules valencianes. Una proposta de València al món, una aposta ferma per l'obertura i l'aprenentatge dels nous codis comunicatius, que ha aconseguit en les últimes edicions un creixement exponencial. Així, en este 2018, el festival ha multiplicat les localitats col·laboradores, arribant a setze en la present edició, travessant de nord a sud tot el territori valencià.

  L'alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor d'Educació i Cultura, Vicent Baldoví, acompanyats d'altres membres del govern local han rebut, a primera hora del matí, a tota la xicalla. Amb l'ajut dels professors dels diferents centres educatius participants, l'alumnat ha conformat un rètol de grans dimensions amb les lletres de la MICE per donar major visibilitat a la iniciativa que està guanyant projecció internacional a passos agegantats.

  L'Ajuntament de Sueca participa enguany, per segon any consecutiu, en esta Mostra que s'ha convertit, en poc de temps, en un dels esdeveniments de caràcter cultural, social i educatiu, més importants del territori. El consistori suecà ha cregut, des dels inicis de la mostra, en l'enorme potencial d'este festival, una iniciativa que ha nascut des de la base, com un moviment participatiu centrat en l'àmbit escolar, però obert a totes i tots, empentat  i protagonitzat per tots els membres de la comunitat educativa i pel seu director entusiasta, Josep Arbiol.

  Esta mateixa vesprada, el CM Bernat i Baldoví acollirà la projecció de Wonder, una pel·lícula de recent estrena que versa sobre la dificultat d'un xiquet amb una malformació facial per integrar-se en el seu primer any escolar. Es realitzaran dos passes, el primer al voltant de les 16:00 i el segon a les 19:00 hores, prèviament a les 15:00 h. i  les 18:00 h. es presentarà el nou projecte del Cefire específic d'Educació Inclusiva.

  Pujar