21 de novembre de 2019 21/11/19

Sueca s'estrena amb el primer Piragua-Cross valencià

Sueca s'estrena amb el primer Piragua-Cross valencià - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sueca s'estrena amb el primer Piragua-Cross valencià - (foto 2)

  El piragüisme valencià creix i creix. Este dissabte, 1 de desembre, es disputarà el primer Piragua-Cross Ciutat de Sueca, organitzat pel Club de Piragüisme Sueca i la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca. En la primera competició d'esta modalitat que es disputa al territori, participaran un total de 154 palistes de diferents clubs de piragüisme valencians i d'altres comunitats autònomes com Múrcia, Castella-la Manxa, Aragó, Catalunya o Madrid, entre d'altres.

  L'eixida tindrà lloc a les 9 del matí i constarà primer d'una fase pedestre en la qual els palistes, des dels benjamins als veterans, correran a peu una distància fixada segons la seua categoria i seguidament accediran a la seua embarcació iniciant la fase aquàtica amb el caiac o canoa. Per finalitzar, la prova conclourà quan s'hagen cobert les dues fases de manera completa.

  Este tipus de prova està formada per la unió de dues disciplines, velocitat a peu i velocitat en caiac o canoa. Ambdues disciplines es realitzen de forma seguida i continuada i cada palista embarcarà i començarà la fase a l'aigua en arribar al lloc on tinga la seua piragua, sense necessitat de rebre cap instrucció més.

  "És impressionant el creixement exponencial que està vivint l'escola de piragüisme de Sueca que s'ha consolidat com a club i com a escola en menys de dos anys, tot organitzant esdeveniments com este de gran envergadura, sent a més pioners en tot el territori. Gràcies a les diverses iniciatives que està organitzant el club, el nostre riu ha guanyat molta vida" ha manifestat Vicent Baldoví, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sueca.

  El Piragua-Cross Ciutat de Sueca suposa un esforç important per a l'organització de l'esdeveniment. I és que cada vegada s'ha de respondre a un major nombre de palistes federats que mantenen una pràctica activa del piragüisme i que busquen competir dins de la geografia valenciana als seus diferents espais naturals navegables. El piragüisme és un esport respectuós amb els espais naturals en els quals es pràctica, un mapa al qual figura també Sueca des del naixement del club local.

  ocultar
  Sueca s'estrena amb el primer Piragua-Cross valencià
  Pujar