elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca presenta la nova edició de la Run Càncer

Sueca presenta la nova edició de la Run Càncer

    El pròxim 14 de maig, Sueca tornarà a acollir una nova edició de la Run Càncer, una marxa solidària que té per objecte recaptar fons per a la investigació contra esta malaltia i, al mateix temps, animar a la ciutadania a realitzar una activitat saludable. Este matí, representants de l'Associació Local Contra el Càncer de Sueca, organitzadors de la prova; del grup senderista 'Olivetes Xafaes'; i de l'Ajuntament de Sueca, principal col·laborador; han presentat esta activitat lúdic-esportiva que s'iniciarà a les 10.30 hores en la plaça de Sant Pere i tindrà un recorregut de 6 quilòmetres.

    “Des de l'Ajuntament, la Regidoria d'Esports juntament amb altres regidories hem treballat de manera transversal a fi de poder dur a terme esta iniciativa tan important, tant pel seu vessant esportiu com, especialment, pel solidari. La finalitat de l'associació és recaptar tots els diners possibles per a destinar-los a la investigació de tractaments contra esta malaltia; per això, vull animar a tota la ciutadania a participar. Sueca és molt solidària i estic segura que tornarà a respondre massivament”, ha assenyalat la regidora d'Esports, Celia Beltrán. Per la seua part, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha agraït als organitzadors i patrocinadors la seua col·laboració perquè estos projectes siguen una realitat, “Sueca ha demostrat sempre que és una ciutat saludable, que es bolca amb les propostes que sorgeixen en benefici de la salut i, per tant, és una satisfacció presentar esta iniciativa que contribueix a la lluita contra el càncer”. Així mateix, la primera autoritat municipal ha assenyalat que, malgrat els avanços aconseguits, és imprescindible continuar investigant i per això ha aprofitat per a fer una crida a les institucions superiors amb capacitat de decisió en estes qüestions. “Vull felicitar l'Associació Local contra el Càncer pel treball que realitzen a la nostra ciutat perquè, a més d'aconseguir fons per a una causa tan important, contribueixen a la pràctica de l'esport, fonamental per a millorar la nostra salut. Espere que s'animen moltes persones i que batem tots els rècords de participació”, conclou Dimas Vázquez.

    En la presentació de la marxa, ha intervingut també la presidenta de l'Associació Local contra el Càncer, Sacra Ortells, qui ha explicat com es pot participar, “tota persona interessada a col·laborar en esta iniciativa, pot comprar la seua samarreta al preu de 6 euros; el dorsal, a 4 euros; o el pack, a 10 euros. Tot el que es recapte gràcies a la venda dels dorsals, es destinarà íntegrament a la investigació contra el càncer. Per a això, instal·larem un estand en la plaça de l'Ajuntament tots els divendres, dia de mercat ambulant. Així mateix, podran fer-se les inscripcions a través de la pàgina web www.runcancer.com, o fins i tot el mateix dia de la prova, mitja hora abans de començar, en la plaça de Sant Pere”. Ortells ha volgut aprofitar també l'oportunitat per a convidar a participar als clubs esportius, associacions i col·lectius de la ciutat; i ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, patrocinadors i col·laboradors, especialment a l'empresa Fustes Bonet, qui entregarà 3 euros per cada dorsal que es venga.

    Per la seua part, el president del club de senderisme 'Olivetes Xafaes', Juan Antonio Llopis, ha explicat en la seua intervenció quin serà el recorregut, “des de la plaça de Sant Pere fins a arribar a l’Assut, i pel riu fins al pont de Fortaleny, per a tornar de nou al nucli urbà de la ciutat. En definitiva, un passeig per a gaudir de l'entorn natural, del bon temps i la companyia; un circuit apte per a totes les persones, que comptarà també amb una zona d'avituallament. La idea és passar un matí saludable col·laborant per una bona causa i, per això, animem a tota la gent a participar”.

    Pujar