18 de gener de 2020 18/1/20

Sueca obri el termini de matrícula en els exàmens de la JQCV

  La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià ja ha fet públic el nou període de matrícula per inscriure's als exàmens. El termini està obert des del passat 27 de març fins al 21 d'abril, i pel que fa al segon període, el termini començarà l'1 de setembre fins a l'11 del mateix mes. Este any a Sueca, a l'IES Joan Fuster, es realitzaran les proves dels nivells, A2, B1, Grau Mitjà i Grau Superior.

  A més, cal remarcar que aquells que s'inscriguen en el primer període de matrícula tindran dret a presentar-se a les proves dels dos períodes anuals d'exàmens, mentre que els que s'inscriguen al segon període sols tenen dret a presentar-se a novembre, és a dir, al segon període.

  El nou model de la JQCV ja ha començat el camí per poder adaptar-se al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, amb sis nivells de certificació de valencià que seran els nivells: A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

  Per tant, des de la JQCV s'ha preparat un calendari progressiu, la qual cosa significa, que en juny d'este any es convocaran les noves proves de certificats A2 i B1, i es mantindran com fins ara les dels graus mitjà i superior. Així a l'any vinent, al 2018, es realitzaran ja les noves proves de la resta dels nivells, A2, B1, B2, C1 i C2, i s'eliminaran les nomenclatures dels anys anteriors.

  A partir d'enguany, els nivells seran: nivell A, fins ara era inexistent; nivell A2, corresponent al certificat denominat Coneixement Oral; B1, equivalent a l'Elemental; B2, també inexistent fins al moment; C1, equivalent al Grau Mitjà; i C2, corresponent al Grau Superior. Per obtindre l'A1 no caldrà presentar-se a cap examen, atés que sols s'acreditarà una sèrie d'hores de formació per les escoles d'adults municipals o les universitats.

  Tots aquells que estiguen interessats a matricular-se a les proves poden descarregar les sol·licituds des de la pàgina web: http://www.ceice.gva.es/doc046/jqcv/val/. En este portal, a més, podran trobar informació valuosa de cara a la preparació de les proves, i d'altra banda, també les instruccions per a la matriculació http://www.ceice.gva.es/va/web/jqcv/impreso-de-matricula. Aquells que realitzen les gestions via telemàtica es beneficiaran d'un 10% de descompte en la taxa dels exàmens.

  ocultar
  Sueca obri el termini de matrícula en els exàmens de la JQCV
  Pujar