elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca llança un missatge a la responsabilitat i a la prudència en la Setmana Santa de la pandèmia

Sueca llança un missatge a la responsabilitat i a la prudència en la Setmana Santa de la pandèmia
  • El municipi només manté 5 contagiats actius i una incidència acumulada de 18 casos per cada 100.000 habitants

L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Sanitat, vol enviar un missatge de prudència i responsabilitat davant els pròxims dies i les possibilitats que ofereix el temps d'oci, perquè mantinguem al màxim les precaucions i no baixem la guàrdia. “En primer lloc, ens agradaria reconéixer i agrair l'actitud que ha tingut la majoria de la ciutadania de Sueca durant els últims mesos, la qual cosa ha provocat que tinguem unes xifres molt baixes de contagis amb només 5 casos positius actualment i una incidència de 18 casos per 100.000 habitants. Això demostra que amb voluntat podem obtindre resultats molt esperançadors”, ha assenyalat la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni.

“En representació de l'Ajuntament, com a alcalde, m'agradaria dirigir-me a la ciutadania per a fer una crida a la conscienciació davant els pròxims dies de Setmana Santa i Pasqua, a fi que es mantinguen les mesures de prevenció i asèpsia que fins ara hem complit la majoria de persones perquè, encara que les xifres siguen millors, no hem d'abaixar la guàrdia i afavorir que es produïra una quarta ona que seria devastadora, especialment per al personal sanitari ja de per si mateix desbordat”, ha afirmat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

Des de la Regidoria de Sanitat, s'ha informat també de la campanya que ha posat en marxa el Departament de Salut de la Ribera, de cara a fomentar un comportament responsable durant la Pasqua, i de la qual l'Ajuntament de Sueca s'ha fet ressò a través de les seues xarxes socials. També s'ha volgut agrair la col·laboració del col·lectiu faller, les dues bandes de música de la ciutat, l'alumnat de diversos col·legis i el cantant Paco Tatay, per haver participat en la campanya que va posar en marxa la Regidoria de Sanitat durant els dies de Falles.

“És el moment de donar l'enhorabona a la ciutadania per les xifres que estem aconseguint, però no hem de tirar la tovallola sinó continuar mantenint totes les precaucions fins que es produïsca la vacunació massiva, que estem ja preparant i està previst s'inicie el mes d'abril. És un moment molt important i, per això, davant qualsevol dubte o aclariment que necessite la ciutadania, estarem contínuament informant a través de les xarxes socials”, ha explicat Estefanía Requeni, qui també ha volgut remarcar la importància que es tinga actualitzat el número de telèfon en la targeta SIP per a poder rebre tota la informació referent a la citació per a la vacunació. “L'Ajuntament facilitarà tots els recursos disponibles, no sols d'ubicació per a la vacunació, sinó també recursos materials perquè les condicions dels sanitaris allí treballant, i dels nostres veïns i veïnes, siguen les més òptimes”, ha afirmat Dimas Vázquez.

Finalment, la regidora de Sanitat ha volgut aclarir també que des del Departament de Salut de la Ribera s'ha convocat per a la vacunació a Alzira, els dies 6 i 7 d'abril, als i les nascuts/des en els anys 1956 i 1957 “no per cap canvi en la programació de vacunació massiva previst, sinó perquè, segons ens han explicat, s'havia produït un excedent de vacunes per diverses causes (fallades en el SIP dels convocats, etc.), i per a no malgastar ni una sola dosi, han decidit des del Departament de Salut aprofitar-les i vacunar a estes persones; però no interferirà en cap moment en la vacunació massiva que s'iniciarà este mes d'abril”, ha explicat Estefanía Requeni.

Pujar