18 de novembre de 2019 18/11/19

Sueca finalitza els treballs de millora als seus principals paratges d'interés ambiental

Sueca finalitza els treballs de millora als seus principals paratges d'interés ambiental - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sueca finalitza els treballs de millora als seus principals paratges d'interés ambiental - (foto 2)

  Fa escasses setmanes que han finalitzat els treballs de millora en diferents paratges naturals de Sueca que per la seua riquesa i valor paisatgístic estan considerats d'interés ambiental i eco-turístic. L'actuació, emmarcada en una nova edició del conveni entre l'Ajuntament de Sueca i el SEPE agrícola, s'ha dut a terme en quatre escenaris diferents: a l'emblemàtica Muntanyeta dels Sants, l'Assut de Sueca, el Bosc de Ribera i la zona postdunar protegida de la Platja de Motilla.

  El consistori ha buscat, amb este programa, garantir l'adequada conservació dels recursos naturals en les quatre àrees d'actuació, especialment la vegetació i el paisatge, en ordre al seu aprofitament eco-turístic, al mateix temps que promocionar unes ocupacions a través de contractacions circumscrites en els denominats nous jaciments d'ocupació, amb perspectiva de futur a nivell comarcal. Els objectius, però, són múltiples i entre ells es pretenia afavorir també la conscienciació poblacional de la necessitat de mantindre en bon estat la conservació del medi ambient, de l'entorn natural propi.

  La Direcció General del SEPE ha concedit al consistori suecà una subvenció de 75.622 euros per al desenvolupament d'esta nova edició del programa dirigit als treballadors desocupats afiliats al Sistema Especial Agrari integrat en el Règim General de la Seguretat Social. La contractació temporal del personal ha tingut un cost total de 78.622 euros i compta amb una aportació municipal de 3.000 €.

  Des del consistori, tant Isabel Jiménez, regidora titular de l'Àrea de Desenvolupament Local i Medi Ambient, com Salvador Campillo, regidor d'Agricultura i titular del Consell Agrari, coincideixen en presentar este programa com un pla de xoc que busca pal·liar la desocupació agrícola eventual, mitjançant projectes que puguen garantir als treballadors un complement de renda i contribuir alhora a una millora de les localitzacions rurals i naturals del municipi.

  Un total de 27 treballadors, 25 peons agrícoles i dos capatassos, han participat en esta nova edició, a jornada completa. Els treballadors contractats amb el conveni, que han estat dirigits per un tècnic municipal i coordinats per un encarregat amb àmplia experiència en els treballs a realitzar, han rebut també una qualificació professional per al correcte desenvolupament de la seua tasca. El personal s'ha instruït en el reconeixement de plantes no autòctones i de residus que poden afectar negativament a l'entorn i han adquirit coneixements també sobre la correcta reconducció de plantes, la conveniència dels regs periòdics de vegetació determinada, l'ús adequat de la poda i els tractaments químics.

  El programa va començar el passat 1 d'agost i ha finalitzat a finals del passat mes de setembre.

  ocultar
  Sueca finalitza els treballs de millora als seus principals paratges d'interés ambiental
  Pujar