20 d’octubre de 2020 20/10/20

Sueca cuida els seus espais naturals

Sueca cuida els seus espais naturals - (foto 1)
  • Des de la Regidoria de Medi Ambient s'està duent a terme durant l'estiu un projecte per a la conservació dels recursos naturals del municipi

MÉS FOTOS
Sueca cuida els seus espais naturals - (foto 2)

L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Medi Ambient, està desenvolupant un Pla d'actuació durant este estiu per a la conservació de les zones d'interés mediambiental i ecoturístic del municipi. Per este motiu, el consistori ha vingut destinant recursos, tant per a la conservació com per a la neteja i millora de la qualitat visual d'estos paratges naturals, agraris i periurbans, “amb l'objectiu de garantir l'adequada conservació dels recursos naturals de l'àmbit d'actuació, especialment la vegetació i el paisatge, i el seu aprofitament ecoturístic, així com de reduir el perill potencial d'incendis forestals i la dificultat en l'evolució de la vegetació natural més recentment implantada”, ha explicat la regidora responsable, Carmen Pérez.

Amb este Pla es pretén l'eliminació de plantes invasores que competeixen amb les autòctones, així com dels residus i materials no naturals que poden afectar negativament la vegetació i al paisatge. També es treballarà en el desbrossament i gestió de la vegetació, evitant la proliferació excessiva d'espècies que, no solament contribueixen a deteriorar la qualitat visual, sinó que, a més, poden, en determinades condicions, desplaçar o impedir la bona implantació d'altres espècies autòctones. Finalment, s'està realitzant un manteniment bàsic de senyals, senderes ecològiques i elements mobles.

Els àmbits d'actuació seleccionats com a objectius principals són: la Muntanyeta dels Sants; l'Assut de Sueca i rutes d'accés; Bosc de Ribera; zones dunars protegides de les platges de la Llastra, Les Palmeres i Motilla; Pont del Ràfol; Ullalet dels Sants i Ullals de Baldoví; Camí Vell de Cullera i Cicle Cross Camí del Cementeri.

Un dels exemples d'este Pla ha sigut l'actuació realitzada a les platges de Sueca, durant el mes de juliol passat, per a protegir els seus quasi 3.000 metres de zona dunar mitjançant una tanca realitzada en fusta i cordó. 

Pujar